DziobaX Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Witam. Posiadam szosę, a na niej kasetę SRAMa PG 950 9rz 11-26, korbę FSA Vero 50/34 przerzutkę tylną SHIMNANO Sora i mój problem polega na tym, że nie da się po prostu wyregulować przerzutki. Nieważne czy wrzucone 50 czy 34 z przodu. Dokładniej problem polega na tym, że jeśli wyreguluję przerzutki idąc od strony najmniejszej zębatki wszystko jest OK, natomiast jeśli dojdę już do tej największej to nie da się wyregulować, by po redukcji o 1 bieg w dół, łańcuch spadł na mniejszą zębatkę (znaczy da się, ale odkręcając linke na tyle, że reszta dereguluje się o wiele bardziej). Trzeba kliknąć ze dwa razy żeby zredukować. Sprawa się normuje gdzieś mniej więcej w połowie przełożeń i dalsza redukcja jest OK. Szukając winowajcy, wymienione były linki wraz z pancerzami oraz przerzutka tylna. Dochodząc dalej moją uwagę zwróciła także dosyć krzywa korba, lecz jeśli to miałoby być przyczyną to patrząc na cenę tego podzespołu podaruję sobie na razie Kaseta myślę, że jest OK, nie widać uszczerbanych ząbków. Mechanizm klamkomanetki także myślę w jak najlepszym porządku. Jednakże zainteresowałem się łańcuchem, a mianowicie mimo iż nie widać by był bardzo ciasny, to przy redukcji z owej najwyższej zębatki spróbowałem lekko dogiąć wózek w stronę przodu roweru (tak aby łańcuch był nieco luźniejszy), redukcja w każdym przypadku przebiegała pomyślnie. Czy myślicie, że łańcuch jest po prostu za krótki i wymiana go mogłaby zaradzić?
BikerLight Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Szukając winowajcy powinieneś raczej zacząć od sprawdzenia czy hak przerzutki nie jest krzywy
tobo Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Długość łańcucha ma znaczenie dla kultury pracy na skrajnych przełożeniach - szczególnie gdy łańcuch jest za krótki. Łańcuch upośledza pracę napędu jeśli jest mocno wyciągnięty/brudny, Kaseta rzadko się szczerbi, objawy zużycia to mocne wytarcie zębów, silne podwiniecie ich krawędzi itd.
doms Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Szukając winowajcy powinieneś raczej zacząć od sprawdzenia czy hak przerzutki nie jest krzywy Dokładnie tak. Albo hak, albo wózek przerzutki jest do prostowania lub cała przerzutka do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.