michalANANAS Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Jak w temacie. W szosie tylna przerzutka to sora siedziała kiedyś kaseta 9 ale nie ma jej razem z kołami muszę kupić. Klamki i wypatrzyłem za 260 dwie microSHIFT działają bardzo fajnie a za te pieniądze nic nie kupię problem w tym że to są 3x8 i tył wypada mi chyba włożyć kasetę 9 na ew kiedyś tam i zablokować jedną koronkę na przerzutce. Powiedźcie mi czy kaseta 8 i kaseta 9 mają ten sam odstęp miedzy blatami? Jeżeli tak to obleci. Klamki podobno kompatybilne przełożeniem z shimano więc przerzutka sora powinna być OK. Nie chcę pakować kasety 8 bo jak trochę rozwinę ten rower i wskoczę na klamki np 105 albo ultegra to będę musiał wywalić kasetę a praktyczny ze mnie człowiek.
Mr. Dry Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 czy kaseta 8 i kaseta 9 mają ten sam odstęp miedzy blatami? Niby nie i teoretycznie taki mix nie powinien działać ale najpierw powinieneś zgłębić ten temat http://szosa.org/topic/6175-klamkomanetki-9s-na-kaset%C4%99-8/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.