hawajski Napisano 9 Maja 2015 Napisano 9 Maja 2015 Witam Zastanawiam się nad zakupem roweru. Najczęsiej zamierzam jeździć po drograch asfaltowych, ścieżkach rowerowych, sporadycznie po szutrze. Lasu nie przewiduje, skakać na nim też nie zamierzam. Chciałbym się dowiedzieć jaki rower wybrać z tego przediału cenowego aby mi słóżył i bezsenownie nie przepłaicł. Mam 184cm wzrosu, długość nogi od wewnątrz to 83cm, waga 71kg jaki rozmiar ramy wybrać ? Osobiście zastanwiałem się nad : lazaro elitary v3 czy to dobry wybór ? Z góry dziękuję i pozdrawiam, Paweł
kidot Napisano 9 Maja 2015 Napisano 9 Maja 2015 Witam Lazaro to dobry wybór jest jeszcze Kands ale to praktycznie to samo tylko w innym opakowaniu. Na tą chwile to chyba najlepszy wybór w tym przedziale cenowym. Rama 19 ale najlepiej podać sprzedawcy przekrok i Ci wymierzy to bedziesz miał pewność. lekki-rower.blogspot.com
remlik Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Aby dobrze noge zmierzyles ? Mam 185 noga 88 i dla mnie cross 19 bylby zdecydowanie za maly
hawajski Napisano 10 Maja 2015 Autor Napisano 10 Maja 2015 @up noga mierzona od wewnątrz ale faktycznie trochę mało podałem ok 87cm jest od ziemi mierzone dugi raz
Gość forestowy Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Przekroku nie mierzy się wzdłuż nogi. Stajemy boso na równej powierzchni, trzymając poziomice (książkę) między nogami podciągamy ją tak wysoko aż pojawi się uczucie dyskomfortu.Odległość od górnej krawędzi poziomicy (książki) do podłogi to długość nogi.
Rafal80 Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Ja polecam Eries Eveo Disc. To samo co Lazaro Elitary, ale sporo tańszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.