Skocz do zawartości

[3500-4300] Grand Canyon AL 5.9 czy AL 6.9?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze witam na forum.

Prawie zdecydowałem już o kupnie CANYONa. Nie wiem tylko czy AL 5.9 czy AL 6.9.

Róznica w cenie to 800zł a różnią się tylko amorkiem (różnica w cenie sklepowej ok.300zł) i hamulcami.

Pewnie za tą cenę nic lepszego nie dostanę. Rozważałem jeszcze Kellys Gate 30TREK X-Caliber 9, Unibike Expert i Giant TALON 29er1

Z racji wagi zależy mi na dość dobrym amorku.

Cena jaka jest za Canyona 6.9 jest maksymalną jaką moge przeznaczyć na rower.

Chyba, że ktoś o podobnych do mnie "wymiarach" (waga 87kg, wzrost 196cm) zdoła mnie przekonać do innego wyboru.

Zaznaczam, że złapałem bakcyla i poruszam się w 90% po lesie, górki, rajdy na orientację, może niedługo jakieś wyścigi :woot: Miesięcznie 500-600km. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale na tyle pozwala mi rodzina.

Napisano
Róznica w cenie to 800zł a różnią się tylko amorkiem (różnica w cenie sklepowej ok.300zł) i hamulcami.

No chyba nie zauważyłeś najważniejszej różnicy w kołach, które w Al 6.9 są na dobrych piastach z łożyskami maszynowymi i z przodu jest sztywna 15 mm ośka. W droższym modelu korba jest zintegrowana a to też plus. Jak załapałeś bakcyla i planujesz jakieś fajne rajdy do lepiej dopłać. Na pewno nie pożałujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...