ziemian Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Witam Problem w tym, że w prawej manetce pękła mi sprężyna pokazana na fotce niżej czarną strzałką (fotka od kolegi z forum zapożyczona) http://zapodaj.net/bdd0471360488.png.html Jest możliwość wymiany takiej sprężyny czy nie bardzo ??? Manetka wrzuca max do 4-5 biegu dalej nie. Może ktoś miał już taki przypadek i coś podpowie ... ???
MokryxD Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Jeżeli masz umiejętności manualne i DUŻO cierpliwości to możesz poszukać dawcy i przełożyć uszkodzoną część. Jednak lepiej kupić nową, bo składanie manetki to potrafi wyprowadzić z równowagi mnicha z klasztoru Szaolin.
ziemian Napisano 5 Maja 2015 Autor Napisano 5 Maja 2015 Nowa manetka oczywiście już zamówiona. Aczkolwiek gdybym znalazł gdzieś taką sprężynę to bym się pokusił o wymianę tego i naprawienie
dawkon13 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Lepiej odpuść Jakiś czas temu robiłem manetkę Shimano (zmieniała tylko 3 przełożenia z 7, reszta nic) to całość mi zajęło z 2 godziny, w tym 50 minut samo montowanie sprężyn (łatwo się smykały z zaczepów, bo mało miejsca w środku)
grzechu2410 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Mi też pękła latem na wyprawie 600km od domu , dorobiłem z sprężyny szczotki od wiertarki i od tamtej pory działa już 10tys km Mi też pękła latem na wyprawie 600km od domu , dorobiłem z sprężyny szczotki od wiertarki i od tamtej pory działa już 10tys kmAha robiłem to pod jakimś marketem tak ze nie jest tak źle
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.