Skocz do zawartości

[suport] zmiana z FSA na octalink problem z długością

Rumax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam mały problem wymieniałem cały napęd poprzedni miałem FSA 1.37x24T i  był prawie symetryczny ( tj odległość do końca suportu do płaszczyzny miski  z jednej strony to 24mm z drugiej 26 mm ). Kupiłem Kaseta SHIMANO CSHG41 8b 11-32, Korby shimano DEORE FCM521 48T oraz suport Shimano model bbes25-68 121mm i on jest dużo mocnej wysunięty. Po zamontowaniu  całości w rowerze korba z zębatką mocno odstaje od ramy, nie mogę dobrze wrzucać na największą przekładnie, a łańcuch idzie krzywo. Jaki suport mam kupić by rower pracował prawidłowo ?

Napisano

Korby shimano DEORE FCM521 48T oraz suport Shimano model bbes25-68 121mm i on jest dużo mocnej wysunięty

Nie chcę Ciebie martwić ale pomijając szerokość mufy ta korba wymaga specyficznego suportu BB-ES25 121 -AK i ze standardowym suportem ES25 121 nawet dobranym pod mufę będziesz miał nadal problemy z prawym ramieniem. Gniazdo octalink jest tam osadzone głębiej niż w ramieniu lewym.

Oczywiście sprzedawcy w opisie tej i innych podobnie zbudowanych korb na octa jakoś pomijają ten "detal"...

Napisano

Chłopaki dziękuje bardzo za odpowiedzi ale temat nieaktualny, wczoraj w nocy ukradli mi rower z prywatnej posesji wiec teraz szukam nowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...