Skocz do zawartości

Rower do 1300 złotych

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję roweru do 1300 złotych MTB. Może najlepiej aby był z wyprzedaży z poprzednich lat.

Upatrzyłem romet rambler 650b przecenony z 1900 na 1389.

Tylko czy przerzutki acera nie złe jak na tą cenę?

Jakie inne dobre rowery proponujecie?

Napisano

Hej,

nie żebym był jakiś specjalistą, ale też szukałem ostatnio roweru w podobnym przedziale cenowym. Po długich poszukiwaniach i śledzeniu watków w internecie mój wybór "cena do jakości" z tego co jest teraz dostepne, padł na Ramblera 6.0 2014r. Znajdziesz za 1149zł z wysyłką, ewentualnie 1299zł RAmbler 7.0 (z hamulcami hydraulicznymi) lub 1449zł Rambler 8.0 (alivio zamiast acery). Ja sie zdecydowałem na ten pierwszy. Wg mnie ma wszystko co powinien mieć rower "rekreacyjny", a cena całkiem korzystna.

Pozdrawiam

Napisano

Za 1300zł wyhaczysz używkę na różnych portalach często z Deore lub Deore XT. Sam byłem temu przeciwny, jednak jeśli masz możliwość obejrzenia kupowanego sprzętu, warto się zastanowić :)

Napisano

Myślę, że rower z kołami 26 będzie za mały. Więc wybór pada na 27,5 albo 29.

Jeżeli chodzi o używkę to wolałbym nie, bo za nowy rower mam gwarancję, a rower używany może być wadliwy niestety :)

Dzięki za odpowiedź

Napisano

Myślę, że rower z kołami 26 będzie za mały. Więc wybór pada na 27,5 albo 29.

Jeżeli chodzi o używkę to wolałbym nie, bo za nowy rower mam gwarancję, a rower używany może być wadliwy niestety :)

Dzięki za odpowiedź

Myślałem tak samo, jednak jeśli masz kogoś, kto zna się na rowerach i możesz podjechać do sprzedającego, naprawdę lepiej kupić używany na lepszym osprzęcie.

Sam tak zrobiłem i nie żałuję.

Poza tym z rowerem jest o wiele łatwiej niż z samochodem czy motocyklem.

Do sprawdzenia tak naprawdę zostaje garstka części, które są newralgiczne.

Nie chcę Ci tu narzucać, ale sam miałem podejście takie jak Twoje i wiem, że później można sobie pluć w brodę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...