justyna23 Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 czy kupić ten rower tacie i czy cena jest odpowiednia bo kupilabym go ojcu i zastanawiam sie bo nie znam sie na tym
Rulez Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 A mnie ciekawi czy jesteś transwestytą ? trollstwo się zaczyna panoszyć Płeć:Mężczyzna Skąd:Częstochowa Imię:justyna A może jesteś schizofreniczką/schizofrenikiem i występujesz też jako : "patrycja18"
justyna23 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Napisano 27 Kwietnia 2015 Źle zaznaczyłam ....weź zjedz snickersa bo gwiazdorzysz . Jestem tu nowa kolego ale powitanie milutkiewidze , moj ojciec jest pasjonatem rowerowym nie ja . Wiec jesli w złym miejscu zadałam pytanie do ludzi którzy sie tym pasjonują i maja dostateczna wiedzę to gdzie mam to napisać ? Zakładam ze osoba sprzedająca mi rower jest uczciwa ale wolałabym znać opinie innych co sie na tym znają . Swoją droga pokaże te stronkę ojcu ucieszy sie mam nadzieje ze jego lepiej powitacie...
sephiroot Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Bezpieczna strona z której można kupować Ridley'e - bike4race.pl Kupowałem tam przełaja, szosę, części i akcesoria. Nie napisałaś który Fenix wchodzi w grę. Nie napisałaś nic o ojcu.
firefoks Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Zależy jaki model/osprzęt: tu też jest fenix, tylko tańszy: http://www.bike4race.pl/product-pol-442-Rower-szosowy-RIDLEY-FENIX-A10-kolor-1507AM-Shimano-105-.html
slave Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Zależy jaki model/osprzęt: tu też jest fenix, tylko tańszy: Rower szosowy RIDLEY FENIX A10 – kolor 1507AM (Shimano 105) | Rowery RIDLEY \ szosowe ROWERY RIDLEY \ szosowe | Bike4race.pl - Szosa & Przełaj - specjalistyczny sklep i serwis rowerowy. Autoryzowany Dealer marki Ridley. ech uprzedziłeś mnie miałem ten sam link wkleić Nie napisałaś który Fenix wchodzi w grę. Nie napisałaś nic o ojcu. dokładnie, podaj jakieś szczegóły o ojcu - czym jeździ teraz i inne szczegóły, które pozwolą coś podpowiedzieć
Rulez Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 Źle zaznaczyłam ....weź zjedz snickersa bo gwiazdorzysz . Jestem tu nowa kolego ale powitanie milutkiewidze , moj ojciec jest pasjonatem rowerowym nie ja . Wiec jesli w złym miejscu zadałam pytanie do ludzi którzy sie tym pasjonują i maja dostateczna wiedzę to gdzie mam to napisać ? Zakładam ze osoba sprzedająca mi rower jest uczciwa ale wolałabym znać opinie innych co sie na tym znają . Swoją droga pokaże te stronkę ojcu ucieszy sie mam nadzieje ze jego lepiej powitacie... Jeśli jest pasjonatem, to niech się wypowie, najlepiej spytać obdarowywanego czy to co ma dostać mu odpowiada, może mu geometria ramy nie odpowiada, woli pozycję sportową czy bardziej turystyczną, wiesz to chociaż ?, czy takie informacje nie są potrzebne przy zakładaniu tematu ?
firefoks Napisano 27 Kwietnia 2015 Napisano 27 Kwietnia 2015 W sumie racja: przy takim budżecie rower powinien być idealnie dopasaowany do kolarza.
justyna23 Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Napisano 28 Kwietnia 2015 To prezent na 50 . Wiec składam sie z mama . Zaraz wkleję parametry rower Ridley Fenix 1307A Centaur z 2013, p: Rama: carbon,color1307,XS(168-173cm), GWARANCJA NA RAMĘ DO 2019, waga 1090 gram Widelec: carbon, 400 gram Stery: FSA Sztyca: SL-K FSA- carbon Kierownica: FSA carbon zintegrowana(mostek 100mm) Hamulce: SRAM RIVAL Siodło: carbon, Prologo Koła: DT Swiss RR1.1 aluminium Piasta(przód, tył): DT Swiss 350 Napęd: Korba SRAM RIVAL(53/39) czarna-172,5mm Korba SRAM 10 biegów (11-25) Przerzutki: SRAM RIVAL 20 biegów Manetki: SRAM RIVAL Opony: Continental Ultra Sport 700x23c Waga: ~ 7 kg BEZ PEDAŁÓW!!!! Dobry ? Ojciec ma170 wzrostu i 81 kg wazy Nie wiem ale dzien w dzien jeździ na rowerze po 50 km Teraz ma rower scott chyba czy jakoś tak mówił ze chciałby ridleya wiec pomyslałam ze to dobry pomysł a ten sprzedający jest z tej samej miejscowości wiec odbiór osobisty dlatego mi to pasuje ps mam mało czasu na decyzje juz w czwartek urodziny !
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Rower za 8000 i napęd na słabej grupie Rival 10 rzędowej to wywalenie kasy w błoto ... zamiast prezentu skucha, ja bym uznał, że to wywalenie pieniędzy w błoto ... Od siebie podam propozycję roweru firmy holenderskiej który w momencie zakupu nie jest przestarzały : http://www.merlincycles.com/sensa-giulia-custom-road-bike-ultegra-2x11-compact-2015-74098.html
sephiroot Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 @justyna23 Do czwartku nie ma szans. Na sklepie pewnie będą ze dwa rowery - reszta na zamówienie. Czemu wybrałas model z 2013 roku? A co powiesz na kupno samej ramy? Resztę sobie sam doskłada. Jeśli napęd jest problemem można go podmienić. Trzeba tylko powiedzieć o tym sprzedawcy przed zamówieniem. I ostatnie.. nie ładujcie tyle kasy w ten rower - on i tak będzie go chciał przerabiać Dobra rama i napęd na start Ew. jakiś komplet dobrych narzędzi do niego. Z @Rulez sie zgadzam... tylko jest tu mały problem.. jak ktoś się uprze (np. na Ridleya) to nawet jak mu np. Speca kupisz to i tak będzie kombinować. Chce Ridleya to mu kup.
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Jeśli jest świadom tego co robi, to nie powinien się zgodzić na wywalenie kasy na rower ze starym i słabym napędem, to że rower wyprzedają bo jest starym modelem nie powinno mieć znaczenia ... zamiast mu robić taki prezent lepiej się zapytać ...
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Nowe to nie za takie pieniądze ... może niech kupią Sensę i zlecą komuś naklejenie kalkomanii Ridley w końcu Belgia - Holandia to nie daleko ...
sephiroot Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Mają czas do czwartku (30.04) z tymi naklejkami.
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Spóźniły się z pytaniem ... ale wolał bym dostać porządny rower po czasie, niż skuchę w terminie ...
firefoks Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 "Korba SRAM RIVAL(53/39) czarna-172,5mm Korba SRAM 10 biegów (11-25)" Do przełożenia 53/11 trzeba mieć niezłą łydę
justyna23 Napisano 28 Kwietnia 2015 Autor Napisano 28 Kwietnia 2015 Dziękuje za odpowiedzi myślicie ze jak go kupie to sobie tata pozmienia sam co bedzie chciał? Bo jednak chce go opakować w czerwona kokardę i dać bo bedzie impreza taka niespodzianka .... Stać go to sobie najwyżej części zamienne dokupi jesli tak sie da pytałam w sklepie ale te co mieli na juz to masakra
Rulez Napisano 28 Kwietnia 2015 Napisano 28 Kwietnia 2015 Uważam, że to będzie bardzo negatywna niespodzianka, a zmiana na "co będzie chciał" będzie totalnie bezsensowna i kosztowna słowem uważam, że to bardzo zły pomysł. Jeśli go stać, to niech od razu dołoży do wyższego, lepiej wyposażonego modelu .
justyna23 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Napisano 29 Kwietnia 2015 Kupiłam go trudno wyglada pięknie ! Mamie tez sie podoba ale dziękuje za wasze rady ps moj tata miał swoje koloko kolarskie które reprezentowało Polskę w tour de Pologne i tour de France wiec myśle ze jesli chciał ridleya to ramą jest resztę najwyżej sobie sam pozmienia dziękuje bardzo za rady !
sephiroot Napisano 29 Kwietnia 2015 Napisano 29 Kwietnia 2015 Ale chyba nie kupiłaś tego modelu z 2013?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.