Markovsky Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Witam Po zamontowaniu do roweru drugiego koszyka , nie ma już miejsca na torbę trójkątna na ramę. Zastanawiam się nad kupnem w miarę taniej torby podsiodłowej, żeby pomieścić łatki , portfel , mooltitool itp. Wybrałem 3 konkretne sztuki . Którą moglibyście mi polecieć żeby z sezon/dwa to wytrzymało ? Dzięki za pomoc http://allegro.pl/torba-torebka-podsiodlowa-kross-saddle-bag-i5110910158.html http://allegro.pl/torba-podsiodlowa-kross-saddle-bag-200-odblaski-i5087540027.html http://allegro.pl/torba-podsiodlowa-kellys-kls-grade-na-pasek-promo-i5167748713.html
bzyku86 Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 Kup tę która ci się bardziej podoba. Jakościowo raczej nie będzie większych różnic. Ewentualnie spójrz jeszcze na ofertę Decathlonu. Tam, jeśli się nie mylę masz dostawę gratis.
redwhite Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 Mam torbę Krossa Saddle Bag 200 i mogę ją polecić. Nawet sporo rzeczy można w niej zmieścić.
lajtspid Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 Każda wytrzyma sezon lub dwa. Jak zależy Ci na szybkim demontażu, to weź tą montowaną na klips.
gad Napisano 30 Kwietnia 2015 Napisano 30 Kwietnia 2015 Ja chyba kupię sobie coś takiego http://allegro.pl/torebka-pod-siodlo-x-bags-zatrzask-80-powiekszen-i4925007451.html jest dosyc pakowna i tania
Markovsky Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Napisano 30 Kwietnia 2015 Zamowilem te pierwsza z Krossa. Przyjdzie chyba w poniedzialek
ezios Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Widzę że torba zamówiona, ja kupiłem w tamtym roku w lidlu i niestety ma jedną poważną wadę. Po zapakowaniu dętki, kluczy rowerowych, skuwacza i łatek klips się wypina i gdyby nie rzep to już kilka razy bym ją zgubił. Paragonu nie mam ale pewnie nie uznaliby ponieważ trzeba większej siły aby klips puścił ale kilka dołków w jezdni i wystarcza. Sprawdź i porównaj swoją.
krris Napisano 3 Maja 2015 Napisano 3 Maja 2015 Ja od siebie jeszcze dodam, że warto poszukać torby na taki zaczep do siodełka:
Markovsky Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Dzis przyszla torba Montowana na rzep i sciagacz po zamontowaniu w ogóle nie chwieje sie. Ja do mojej dalem telefon , klucze , kase , latki i multitul i spokojnie to miesci. Jutro zobacze w praktyce bo dzis juz nie mam czasu. Jutro postaram sie wrzucic pare fotek.
ezios Napisano 4 Maja 2015 Napisano 4 Maja 2015 Pociągnij dosyć mocno za klips i zobacz czy się nie wypnie.
Markovsky Napisano 4 Maja 2015 Autor Napisano 4 Maja 2015 Ezios do rurek siodelka jest montowana rzepem , a do sztycy sciagaczem. Jutro wstawie zdjecie to bedzie cos widac
Markovsky Napisano 5 Maja 2015 Autor Napisano 5 Maja 2015 Chciałem wrzucic zdjecia , ale zajmuja za duzo miejsca. Ogólnie za te cene polecam te torebke wszystko ładnie się mieści , w ogóle nie "rzuca" na boki , nie przekręca się . Polecam i pozdrawiam
Poochaty Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Dla mnie te torby mają wszystkie podstawową wadę, a mianowicie są montowane poziomo. Tzn. Torba jest poziomo. Lepsze są montowane pionowo wzdłuż sztycy, bo po pierwsze się mniej tłuką a po drugie mocowanie się nie rozciąga. Ta, którą ktoś tutaj wkleił authora, to było moje najgorzej wydane 40 zł. Torba po roku oklapła, wisi jak moszna u starego psa, mocowanie jest niepraktyczne, nie da się przesunąć torby, bo odległośc montażu zależy od typu siodła i kształtu prętów, dodatkowo w zależności jak mamy siodło ustawione. W skrajnych wypadkach nie da się jej zamontować w ogóle. Z tego typu rzeczy jak torebki, bagażniki itd. od lat wybieram topeak, ale to inna klasa cenowa.
Markovsky Napisano 6 Maja 2015 Autor Napisano 6 Maja 2015 Pewnie chodzi Ci o taką , pewnie bardzo dobra , niestety jak na razie nie na moja kieszeń
redwhite Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Dla mnie te torby mają wszystkie podstawową wadę, a mianowicie są montowane poziomo. Mam tą z drugiego linku (Kross Saddle Bag 200) i nie widzę w niej tej wady - używana od roku. Nic sie nie tłucze czy rozciąga. Nie ocieram o nią nogami i mieszczę w niej wszystko co potrzebuję i jeszcze mam zapas. Trzyma pewnie, stabilnie, jest w sztywana. Poza tym ma jest w praktycznym kolorze, nie widać na niej każdej kropki. Nie widzę więc żadnego sensu wydawać 2-3 więcej pieniędzy na torbę.
Poochaty Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Markovsky o taką mi dokładnie chodzi. Redwhite może i nie widzisz, pytanie jak ją użytkujesz. Ja moją tyram po górach, po błocie, deszczy, wytepelie się po jurze i beskidach od czasu do czasu a na koniec spłukuję ją karcherem i po temacie. A starej na dzień dobry wszystko pływało, włącznie z telefonem. Do jazdy po mieście może się i nada. Poza tym topeak ma klik, który działa w sekundę w każdych warunkach, więc torbę przekładam tylko między dwoma rowerami.
redwhite Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Redwhite może i nie widzisz, pytanie jak ją użytkujesz. Jeżdzę cały rok, nizinna Wlkp. 90 % asfalt, poza miastem, rower crossowy na semi-slickach. Raz przypięta, nigdy nie odpinana - nie mam takiej potrzeby. Z wierzchu przetarta kilka razy szmatką. Do warunków, w których ja jeżdżę nic lepszego (droższego) nie potrzeba. bo po pierwsze się mniej tłuką a po drugie mocowanie się nie rozciąga. Nic sie nie tłucze , nic nie rozciąga, klip trzyma bardzo pewnie, sam się nie wypnie. Torba jest usztywniona w miejscu mocowania i od strony sztycy i spodu.
Poochaty Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego tak się dzieje. Do szosówki pewnie też bym taką założył. Do mocnej eksploatacji nie bardzo się nadaje. Dlatego nie raz już powtarzalem, że jak się coś zachwala to dobrze jest opisać, w jakich warunkach się eksploatuje, bo potem z takmi polecanymi rzeczami może być różnie. Choć topeak ma jeszcze tę przewagę, że jest uszczelniony w środku, nie przemaka.
redwhite Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Dlatego nie raz już powtarzalem, że jak się coś zachwala to dobrze jest opisać, w jakich warunkach się eksploatuje, bo potem z takmi polecanymi rzeczami może być różnie Sorry ale przeczytaj swój pierwszy post. Nie napisałeś nic o warunkach eksploatacji. Ja wybieram wg schematu: potrzeby, możliwości finansowe, stosunek cena/jakość. Dla mnie temat zakończony, kolega już kupił, może zda relację za jakiś czas.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.