Skocz do zawartości

[1000zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru do 1000zł, MTB. Mam 168cm wzrostu. Roweru zamierzam używać kilka dni w tygodniu. Chcę jedynie, by był lekki i nie psuł się zbyt szybko (przynajmniej na kilka lat).

Napisano

No to ja postaram Ci się pomóc. Jeżeli możesz sobie pozwolić na dopłatę, to http://allegro.pl/profejsonal-mtb-lazaro-e-v3-alivio-suntour-blokada-i5260114569.html będzie dobrym wyborem. Nie wiem jak z wagą, ale jeżeli chodzi o awaryjność-ludzie szukający kompromisu między ceną i jakością i nie zalezy im na napisie na ramie chwalą sobie rowery tego producenta.

A modrzew, ani pomocny jego post, ani nie... :D

Napisano

Czy gdzieś rozminąłem się z prawdą? Nie będzie to rower ani lekki, ani nadający się w teren (MTB). Więc lepiej żeby pytający zszedł na ziemię i napisał konkretnie gdzie i jak będzie jeździł, albo wprost że zależy mu na wyglądzie a la MTB, bo tylko tyle dostanie za tę kwotę upierając się przy swoim.

Napisano

modrzew, zakładam, że jesteś cyklistą, który może sobie pozwolić na ciekawy sprzęt, i potrafisz wykorzystać to, co taki sprzęt daje. Z postu-zapytania wnioskuję, że jest to osoba, która potrzebuje roweru do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Czasem właśnie wygląd jest najważniejszym kryterium zakupu (oczywiście poza ceną). Pomóżmy więc żeby za to co może wydać kupił coś jak najlepszego. Z prawdą się nie rozminąłeś, tylko podszedłeś do tego przez pryzmat "zasosowań profesjonalnych".

Napisano

Witam,

Oczywiście nie zgodzę się, że za 1000-1200zł nie wazne co się weźmie, bo wszystko to samo, dlatego podłącze sie do tematu i licze na Wasza pomoc :)

Potrzebuję roweru dla syna 10lat i ok 155cm - ale szybko rośnie - ja mam 198 :D

Czyli bez szaleństw, ale z zasady nie lubię kupować "dziadostwa".

Mój typ na ten moment to Romet Rambler 6.0 2014, można go teraz wychaczyć za 1150-1200zł, i to jest raczej mój maksymalny budżet.

Na codzień będzie tłukł "pod blokiem", czasami wspólna wycieczka rowerowa jakąś polna scieżka czy drogą szutrową (w rodzinie jest jeszcze Trek 4400 i Arkus Vip 6.0 )

Przymieżaliśmy sie, i wyszło, że rama 18, ten rok pwenie lepsza by była 16, ale da radę, a rower ma wystarczyć na pare lat.

Co sądzicie o tym Ramblerze ?

http://allegro.pl/rower-romet-rambler-26-6-0-shiamno-acera-2ht-mtb-i5271398166.html

Nie ukrywam, że jego wygląd też jest zaletą jak dla Nas, ale wolałbym sie tu bardziej kierować rozumem niż sercem :)

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Nie zależy mi na wyglądzie roweru, ma jedynie działać jak powinien. Moja waga wynosi 65kg. Rower ma służyć na długie wycieczki rowerowe, nie tylko w łatwych warunkach.

Napisano

Po pierwsye+ten rower nie ma amortzyatora. To tzlko atrapa. Po drugie: najniższy możliwy osprzet. Jeżeli ma służyć w nie tylko łatwych warunkach to zdecydowanie nie. Bałbym się Ci go polecić. I bałbym się nim jeździć.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja zakupiłem KANDS 1100, na allegro z wysyłką masz za 999 zł i jest bdb. Fajno się na nim jeździ a i wygląda całkiem całkiem. Potrzebowałem rower na ramie 17 i niestety co lepsze aukcje to się pokończyły, sprzedawca już nie miał albo ceny 1100+ bez wysyłki. Tak więc z własnego doświadczenia do 1000 zł do Kands 1100 będzie bdb... no chyba, że trafi ci się jakaś promocje tudzież oferta dobra cenowo na tego 1300.

Z tymi dopłatami to można dołożyć 100 zł ale dokładając 200 masz lepszy a jak dasz jeszcze 400 to super. Lepiej skupić się na 1 cenie i się jej trzymać i NIE OSZUKUJMY się w cenie do 1000-1300 zł SUPER maszyny się nie kupi a czy dla ZWYKŁEGO laika różnica będzie aż tak zauważalna między Kands 1100 a 1300??

Dodam iż patrząc na specyfikację Lazaro EVO V2 nie widzę różnicy między Kands 1100 wszystko mają takie samo poza naklejką na ramie (specyfikacje z allegro) LAZARO v2 a tutaj KANDS 1100. Tak więc do 1000 zł to raczej nic lepszego się nie znajdzie nowego (przeszukiwałem allegro).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...