Skocz do zawartości

[kaseta] Kompatybilna z shimano deore xt? Pilne!

Krystian3107

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem wymieniłem napinacz z altusa na deore xt i nie da się wyregulować biegów. Mam 9 rzędową kastę i potrzebuje jakąś inną która by była kompatybilna z moją deorką.  Jaką byście doradzili?

Napisano

Rozumiem, że przez napinacz masz na myśli tylną przerzutkę? Pewnie kupiłeś przerzutkę pod 10rz, dla pewności daj oznaczenie tej przerzutki. Jakie masz dokładnie manetki?

Napisano

Sprawdź prowadzenie linki, czy coś nie blokuje etc.

A może być przez to że miałem wcześniejszą przerzutkę na wózku sgs a teraz gs i łańcuch jest za długi?

Napisano

Dokładnie jak wyżej, a kaseta nie ma zupełnie nic do tego. Jest też opcja, że w sklepie się machnęli i dostałeś przerzutkę 10sp :whistling:

Przy za długim łańcuchu biegi będą się zmieniać, ale przerzutka na mniejszych zębatkach nie dawałaby rady go napiąć po prostu.

Napisano

Jakie masz objawy?

Objawy są takie ja np jak ma z przodu 1 i 1 to z tyłu przy zmianie na 2 wrzuca mi na 3 a na niższych biegach jak wrzucam w dół to dopiero zmieni bieg za drugim razem.    

Napisano

Dziwne trochę. Zachowuje się jak 9-rzędowa przerzutka na manetce Dynasys. Jaki masz model manetki? Rozumiem, że kombinowałeś naciągiem linki i wszelkimi śrubami? Sprawdź czy linka nie doznaje zbyt dużego oporu i jest właściwie poprowadzona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...