thomason89 Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Chciałbym abyście mi doradzili jaka kupic przerzutke przednią 9rzędowa do podanej korby. Obecnie mam shimano FD- m510 chyba z 2004r i w serwisie mi powiedzieli ze nie jest kompatybilna do obecnej korby. Nie da się jej wyregulowac bo łańcuch ociera o najwiekszą zębatke. Może macie taką korbę i poradzicie co kupic żeby niepotrzebnie mi serwisant wciskał jakieś mega drogie. rower troszkę już mam i nie mam zamiaru dawać nie wiadomo ile za ta część.
Rulez Napisano 21 Kwietnia 2015 Napisano 21 Kwietnia 2015 Coś w tym stylu : http://rowertour.com/shimano-fd-m590-deore-top-swing-przerzutka-przednia.html
thomason89 Napisano 21 Kwietnia 2015 Autor Napisano 21 Kwietnia 2015 Chciałbym abyście mi doradzili jaka kupic przerzutke przednią 9rzędowa do podanej korby. Obecnie mam shimano FD- m510 chyba z 2004r i w serwisie mi powiedzieli ze nie jest kompatybilna do obecnej korby. Nie da się jej wyregulowac bo łańcuch ociera o najwiekszą zębatke. Może macie taką korbę i poradzicie co kupic żeby niepotrzebnie mi serwisant wciskał jakieś mega drogie. rower troszkę już mam i nie mam zamiaru dawać nie wiadomo ile za ta część. Czy jest jakiś tańszy zamiennik bo podany przez ciebie model jest na 100% kompatybilny gdyz model mojej korby to Shimano Deore FC M590
AdamKrossB4 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Ja do korby z takimi blatami używałem przerzutki Alivio. Nie miałem żadnych problemów z nią. Mam ją używaną do sprzedania s stanie bardzo dobrym.
chudeusz09 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 W jakim sensie łańcuch ociera o zębatkę? I co ma do tego przerzutka?
Rulez Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 Tańsza alternatywa : http://rowertour.com/shimano-fd-m431-alivio-2012-down-swing-przerzutka-przednia-czarna-9rz-44-48z.html
thomason89 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 W jakim sensie łańcuch ociera o zębatkę? I co ma do tego przerzutka? Przepraszam o wózek oraz prawie wychodzi za najwieksza zębatkę. Serwisant próbował różnych kombinacji ale jest nadal tarcie i nie ma płynności przy zmianie w góre jak i w dół. Ja do korby z takimi blatami używałem przerzutki Alivio. Nie miałem żadnych problemów z nią. Mam ją używaną do sprzedania s stanie bardzo dobrym. Co to za przerzutka i za ile sprzedajesz?
AdamKrossB4 Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 To jest bodajże M430, 3x9 ale ja ją używałem na łańcuchu 8 rzędowym bo miałem 3x8 napęd, używana ale w pełni sprawa. Musze ją wyczyścić to podeślę ci zdjęcia jak chcesz. Jeśli chodzi o cenę to napisz na priv
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.