Skocz do zawartości

[łańcuch] Nowy łańcuch przeskakuje / ślizga się przy naciśnięciu na pedały

Aquamoeba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kaseta musiałaby być naprawdę zjechana żeby było widać wyraźnie zużycie, zdecydowanie czeka Cię wymiana kasety i to jak najszybciej bo za miesiąc będziesz musiał wymieniać kasetę i łańcuch. Na to nic nie poradzisz, musisz wymienić i już. Tylko wymień na taką podobnej klasy (lub lepszą jeśli fundusze pozwalają) jak łańcuch bo jak kupisz najtańszą pasującą to w rok łańcuch zje kasetę i znów będzie wydatek.

Napisano

Jak się okazało problemem wcale nie była kaseta która wymieniłem i bez sensu wydałem pieniądze -.- zjechana była przednia zębatka po której przy naciśnięciu na pedały po prostu ślizgał się łańcuch... strasznie przy tym hałasując. No to zanim ogarnę kasę na zębatkę nie poszaleje a rowerem max do pracy xD bo jedyne co miałem to coś takiego:

https://www.dropbox.com/s/0pggz7rh0iih4jw/20150415_204857.jpg?dl=0

Napisano

No ale przecież ja to w zastępstwie puki nie dostanę zamówionej Renthal SR4 42T używam... nawet mam takich jeszcze kilka ;) wystarczy czytać ze zrozumieniem ;)

Napisano

To niby jak napisałem? Wydaje mi się że sprawę opisałem dobrze i dałem zdjęcie na którym jest kaseta w nie najgorszym stanie. Skoro takiś spec powinieneś widzieć ze kaseta jest ok i to pewnie wina blatu z przodu... no ale to przecież moja wina xD bo powinienem sam się zorientować że to blat i nie pisać na forum o pomoc w rozwiązaniu sprawy ;)

Napisano

Ja wiem ze juz po i teraz każdy może się madrzyc ale w takich sytuacjach warto sprawdzić różne konfigurację przełożeń i w ten sposób dojść gdzie leży problem :)

Napisano

Zapas mile widziany. Z tym ze chciałem kupić pompkę do amortyzatorów i przeserwisować damper. A teraz już nie mam na to kasy xD. Finalnie nowy blat założony wszystko działa jak powinno ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...