dinal Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Panowie mam szybkie pytanie mam nowy łańcuch stary gdzieś zapodziałem i nie wiem czy skracać czy zostawić. Założyłem na 1x1 i naciągnąłem zobaczcie na fotce:
dinal Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 na pewno? czyli może on mieć troche luzu o te kilka ogniw, no i to jest bez przeplotów przez przerzutki jeszcze
seraph Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Założony jest na największe zębatki? Gdyby był naprężony poza przerzutkami to przerzutka nie dałaby rady wrzucić go na to przełożenie, bo nie może się całkowicie wyprostować... Jeśli jesteś pewien, że nigdy nie będziesz chciał tak zrobić to możesz go skrócić na styk. Ni się przecież nie stanie...
copone Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Zakładasz 3x1 i 2 ogniwa wystarczająco, czyli jedno mniej niż teraz. (Chociaż jeżeli masz rzeczywiście 1x1 to za krótki łańcuch masz - co oczywiście go nie eliminuje, oprócz tego, że 3x1 nie wejdzie.
dinal Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Napisano 13 Kwietnia 2015 To może powinienem wręcz dołożyć zamiast usuwać żeby to chodziło? skoro mówisz że jest za krótki? oprócz tego są jeszcze 2 ogniwa dodatkowe które były dodane do łańcucha nowego które moge wkuć tj. 2 zew i 2 wew.
copone Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Chodziło mi o zakładkę na dwa ogniwa, w tym wypadku jeżeli wszystko robisz jak trzeba, to ja bym dołożył. Czyli 3x1 i dwa ogniwa na zakładkę.
rodszyld69 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 To może powinienem wręcz dołożyć zamiast usuwać żeby to chodziło? skoro mówisz że jest za krótki? http://roweroweporady.pl/jak-dobrac-dlugosc-lancucha-rowerowego/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.