Skocz do zawartości

[łańcuch] nowy łańcuch pytanie

dinal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie mam szybkie pytanie mam nowy łańcuch stary gdzieś zapodziałem i nie wiem czy skracać czy zostawić. Założyłem na 1x1 i naciągnąłem zobaczcie na fotce: post-163816-0-11310400-1428932944_thumb.jpg

Napisano

na pewno? czyli może on mieć troche luzu o te kilka ogniw, no i to jest bez przeplotów przez przerzutki jeszcze

Napisano

Założony jest na największe zębatki? Gdyby był naprężony poza przerzutkami to przerzutka nie dałaby rady wrzucić go na to przełożenie, bo nie może się całkowicie wyprostować...

Jeśli jesteś pewien, że nigdy nie będziesz chciał tak zrobić to możesz go skrócić na styk. Ni się przecież nie stanie...

Napisano

Zakładasz 3x1 i 2 ogniwa wystarczająco, czyli jedno mniej niż teraz. (Chociaż jeżeli masz rzeczywiście 1x1 to za krótki łańcuch masz - co oczywiście go nie eliminuje, oprócz tego, że 3x1 nie wejdzie.

Napisano

To może powinienem wręcz dołożyć zamiast usuwać żeby to chodziło? skoro mówisz że jest za krótki? oprócz tego są jeszcze 2 ogniwa dodatkowe które były dodane do łańcucha nowego które moge wkuć tj. 2 zew i 2 wew.

Napisano

Chodziło mi o zakładkę na dwa ogniwa, w tym wypadku jeżeli wszystko robisz jak trzeba, to ja bym dołożył. Czyli 3x1 i dwa ogniwa na zakładkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...