Skocz do zawartości

[stery] cane creek 40 ZS56 bottom problem z bieżnią

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

dziś zamontowałem moje stery do nowej ramy

cane creek  40 ZS56 bottom

Wszystko pięknie ale dolna bieżnia nie dochodzi do samego dołu rury sterowej ;/ zostaje z około 3 mm przerwy.

Jak to możliwe skoro stery kupiłem dobre 1 1/2 przy średnicy główki ramy 55,95 mm

Napisano

Średnicę owszem kupiłeś dobrą, jednak nie wiadomo jak głębokie jest gniazdo w główce ramy, może jest za płytkie, porównywałeś wysokość starej i nowej miski ? Sam wiesz, że Giant zażyczył sobie osi tylnej z gwintem innym niż standard DT ...

Napisano

nie sprawdzałem, starą ramę z miskami dałem dziewczynie.

widelec nie ma luzu z starą bieżnią....

tak czy inaczej wyczytałem na jednym forum że dolną bieżnie się nabija na rurę sterowną... ja natomiast sądziłem, że powinna ładnie wejść na sam dół rury...

Napisano

Mój błąd coś mi się ubzdurało że piszesz o dolnej misce, bieżnię która nie jest rozcięta faktycznie trzeba wbić na rurę sterową

Napisano

i trzeba iść do serwisu, ponieważ w domu nie mam odpowiedniego narzędzia do tego ;/ trochę lipa ale co zrobić....

chociaż od razu skrócą mi rurę sterowną razem z nałożeniem bieżni...

tak czy inaczej dzięki za wyjaśnienie tematu ;)

Napisano

tak to prawda... ale nie mam imadła do skrócenia rury... także ciężko będzie tak na "pałę" ją przycinać, co do nabicia bieżni również nie mam nic co mogłoby mi pomóc... ;/

p.s

Dziś postaram się wrzucić mój rower na forum ;)

Wiem, że wielu osobom przeszkadzały moje tematu a dokładnie moja niewiedza itd... ale dziś pokaże owoc wiedzy jaką tu zdobyłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...