acezary Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam wszystkich, Jestem nowy na tym forum. Obecnie jeżdżę na starym scottcie montana 26” – rower bez amorków, rama jak od crossowego roweru, korba 48T osprzęt shimano LX – po 20lat jazdy wszystko działa jak powinno – to dowód że sprzęt jest b.dobry albo ja bardzo mało jeżdże – a tak za serio to odpowiedz A i B są prawidłowe. Myślę nad zmianą roweru na jakiś współczesny, nie chciałbym wymienić na gorszy niż mam pod względem osprzętu. Budżet <3k Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat tych rowerków: Kross Level A8 z 2013 – 2800zł Kross level A6 z 2014 – 2600zł //jako nowocześniejszą alternatywę rozważam jeszcze Levela R6 z 2014 w podobnej cenie - on jest cały na Alivio tylko tył na SLX. Z tego co widzę to A8 ma trochę mniejszą – krótszą ramę, ale osprzęt chyba lepszy – rower 2 lata temu kosztował pona 4k. Czy jest duża różnica w ramach – echnologia, pękanie, sztywność itp? Czy amorki mocno się róznią? Dzięki za sugestie szczegółowe i ogólne p.s. wzrost 170cm – waga 80kg
seraph Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Oba rowery mają trochę inną rozmiarówkę, ale to A8 jest dłuższy delikatnie. A8 dużo lepiej się opłaci - ma dużo lepszy amortyzator i ogólnie lepszy osprzęt. 200 zł przy tym to mała dopłata. Wg mnie dla Ciebie rozmiar 16'.
acezary Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 dzięki za opinie ....no właśnie - A6 z 2014 odpuściłem, r6 również. Jedyne czego się bałem to czy jest jakiś przeskok w ramach między 2013 a 2014. Teraz wybieram między A8 i A7 z 2013 - dokładnie 261zł je dzieli Jedyna róznica to amorek - A7 SH XC30 TK solo Air | A8 SH Recon Silver TK Solo Air. Nie wiem czy wyczuje różnicę a za te 2 stówki kupię sobie jakieś akcesoria.
seraph Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisano 10 Kwietnia 2015 Ja wziąłbym Recona, bo jest lżejszy i ma golenie 32 mm, a nie 30, więc będzie sztywniejszy. Ale rzeczywiście możesz nie wyczuć różnicy szczególnie przy "małym" kole... Kup kask i gumowych drzew życzę
acezary Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Napisano 11 Kwietnia 2015 Seraph - dzięki. Decyzja padła jednak na A7 z 2013. Przez chwilę wąchałem się jeszcze nad A7 z 2012 - lepszy osprzęt i na przodzie RECON, ale 3 letni to już trochę wiekowy się robi:) ide zamawiać
seraph Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Skoro nowy to co za różnica ile ma lat? Przy odpowiednim przechowywaniu to nawet oponom nie szkodzi... Ale XC32 Solo Air pracuje fajnie i jak nie liczymy gramów to nie widzę powodu kupować lepszego amorka
acezary Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Napisano 14 Kwietnia 2015 "Ułamki sekund" przed zakupem jeszcze przeczytałem wątek o pekających ramach KROSS - http://www.forumrowerowe.org/topic/133516-firma-krosszbior-peknieteych-ram-kross/page-2 JEst tam sporo chyba o B9 i A8 z 2013 roku. Wymiarowo rama A8 jest identyczna do A7 - więc to pewnie ta sama rama? Jak to jest z tymi pęknięciami? Czy warto wchodzić w KROSSA te roczniki? Czy A7 z 2013 tez jest tymi wadami obciążony? - Pobieżnie przegladając temat o pękniętych ramach znalazłem przypadki B9 i A8 a nei A7. dzięki za odpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.