arwo Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam Mam pewien problem z pancerzykiem od tylnich hamulców hydraulicznych. Mianowicie kiedy mocno skręcem albo jakoś lekko wyskoczę na nierówności pancerzyk ten wypada mi z uchwytów. Wydaje się być za mały do tych uchwytów. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Pozdrawiam
uwekolarz Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Okleić w tych miejscach taśmą izolacyjna.
arwo Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Napisano 7 Kwietnia 2015 Tylko takie zdjęcie mam. Najwyżej jutro zrobię nowe.
tobo Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Gdybam że mocowanie odbywa się: - za pomocą opaski zaciskowej, jeśli prowadnica w ramie ma otwory - za pomocą plastikowej obejmy (prowadnica jak wyżej - za pomocą plastikowej tulejki nakładanej na kabel , wsuwanej potem z kablem do prowadnicy Czym masz zamocowany przewód w pozostałych prowadnicach?
beardman Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Mam tak samo u siebie. Przelotka jest nacięta wzdłuż i do tego jest sporo szersza i pancerz wypada przez rozcięcie. Wydaje mi się, że ta przelotka jest dostosowana pod grubszy pancerz w oplocie. Trzeba by zastosować jakąś tulejkę tak, jak pisze kolega tobo. Ja "pogrubiłem" pancerz miejscowo naklejając taśmę izolacyjną i problem z głowy. Pozdrawiam
arwo Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 A czy takie jakieś gotowe tulejki są do kupienia czy trzeba samemu kombinować?
tobo Napisano 8 Kwietnia 2015 Napisano 8 Kwietnia 2015 A JAK masz zamocowany przewód na pozostałym odcinku? Nie trzyma się tam siłą woli.
arwo Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Napisano 8 Kwietnia 2015 Na rurze górnej pancerzyk wchodzi w uchwyty które są "wbudowane" w ramę. I z tych właśnie uchwytów przy gwałtowniejszej jeżdzie wypadają ( pancerz jest za wąski dla tych uchwytów ). Za rurą podsiodłową już jest inne mocowanie i tam pancerz trzyma sie mocno. ( Jak wrócę z pracy moge porobic zdjęcia ) Znalazłem takie coś: http://www.ckbikeshop.pl/product-pol-3264-Przelotka-pancerza-PCV.html Czy to by pomogło.
Mod Team michuuu Napisano 8 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 8 Kwietnia 2015 To by pomogło pod warunkiem że wejdzie w uchwyt w ramie. Koszt pomijalny więc można zaryzykować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.