Skocz do zawartości

Zabezpieczenie roweru w piwnicy

Tomek456

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .

Dzis słyszymy ile kradzieży rowerów z piwnic.

Znacie jakis "elektorniczny" tani sposob ,aby zabezpieczyc rower który znajduje się w piwnicy?

Taki, aby zadzialal - poinformowal mnie w momencie gdy ktos go "ruszy" ... Wiem ,moze to głupie pytanie ,ale kto pyta nie bładzi ;)

A może lepiej go dobrze przypiąć gdzies do rury ? :)

Napisano

Siemka. :icon_cool:

Po pierwsze tematy powinny być w nawiasie np.: [zabezpieczenie] Zabezpieczenie roweru w piwnicy .

Po drugie tak jak mówił @crust temat kiedyś tam był poruszany.

Po trzecie sam jestem ciekawy czy jest gdzieś coś takiego ala alarm działający na poruszenie roweru. Szłoby go ukryć np. w trobie pod ramą, albo torbie podsiodłowej.

Pozdrawiam i życzę aby twego roweru nigdy nie tkneły czyjeś lepkie łapy. :icon_cool:

Napisano

Może takie coś? :D Tak na serio było już kilka tematów o zabezpieczeniu roweru. Mój stoi w tzw. "szałerku" :D Oparty o ścianę , ale na noc oczywiście kluczę tam drzwi (kłódką).

Napisano

Tak , to prawda, kilka tematow wlasnie czytalem . Sporo jest o lancuchach , kotwicach itd.

Moze faktycznie lepiej go w piwnicy nie trzymac,ale jak byloby takie niewielkie urzadzenie ( jakis lokalizatorek) ...czytalem cos o GSM alarm , moze to byloby rozwiazanie?

Jeszcze poczytam , moze ktos cos doradzi .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...