Skocz do zawartości

[kierownica] KALLOY UNO regulacja

Lambon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, jestem nowym posiadaczem roweru Kands Maestro 2015 z kierownicą KALLOY UNO. czy ktos orientuje się czy jest mozliwosc regulacji jej i jak ją podniesc wyzej?

Napisano

Mostek z większym wzniosem,mostek regulowany,ewentualnie kierownica z wiekszym wzniosem.Posty typu "nie udany zakup roweru" uwazam za debilne po prostu.Lepiej siedzieć cicho i wyglądać jak idiota niż się odezwać i rozwiać wszelkie watpliwości.

Napisano

Kup regulowany mostek.

Posty typu "nie udany zakup roweru" uwazam za debilne po prostu.Lepiej siedzieć cicho i wyglądać jak idiota niż się odezwać i rozwiać wszelkie watpliwości.

Tyle, ze to slowa autora tematu ;)

Napisano

Cholerka,nie doczytałem.Moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina.Jakoś nie mieści mi się w głowie że przez brak mozliwosci podniesienia kierownicy autor pisze że "nieudany zakup".Po alkoholu wycofuję się z pisania postów.

Napisano

Jeśli autor tematu oczekiwał całkowicie wyprostowanej sylwetki na tym rowerze, to rzeczywiście niezbyt udany zakup...

Ewentualnie mógłby skrobnąć parę słów na ten temat.

Napisano

Autorowi Tematu mogę nieco nieetycznie zaproponować mostek o kącie 35° i kierę o wzniosie 50mm po taniości. Bardziej wyprostowana sylwetka to już tylko regulowany mostek i kiera do DH ;)

Napisano

nie chodzi mi o wyprostowaną sylwetkę ale nie doczytałem przy zakupie o tym czy kierownica regulowana, w modelu 2014 miała mały zakres regulacji ;) póki co będę jeździł na obniżonym siedzeniu i zobaczymy jak będzie. dzięki za porady :)

Napisano

Wysokość siodełka zależy od długości nogi a nie ot tak sobie żeby kierownica była wyżej (zwykle jest na odwrót).

Chociaż rozmiar ramy masz dobry? Czy to wszystko tak na chybił-trafił kupowane?

Napisano

Tak rozmiar ramy dobry, 19". Chodzi o to, że starszy model kandsa maestro miał inną kierownice, z możliwością regulacji wysokości, dlatego napisałem "nieudany zakup", bo nie sprawdziłem czy nowa kierownica także ma regulowaną wysokość dla modelu na rok 2015. ;) pojeżdżę trochę i zdecyduje czy kupować regulowany mostek czy jednak wystarczy jak jest :)

Napisano

nie wiem, jedynie wyczytalem, ze niewielki zakres regulacji kierownicy to jedna z wad roweru w starszych modelach, w kupionym przeze mnie nie ma go wcale. ogolnie zawsze sądzilem, ze to standard regulowana wysokosc kierownicy, dlatego się troche zdziwiłem ;)

Napisano

No to wyprowadzę Cię z błędu: nie ma żadnej możliwości regulacji kierownicy w żadnym roczniku Maestro. Można sobie mostek obniżyć przekładając podkładki (to z kolei w każdym modelu każdego rocznika), ale nigdy nie było tam "swobodnej regulacji". W wielu trekkingach fabrycznie jest montowany regulowany mostek, o którym koledzy wyżej pisali, ale wtedy mowa o Kands Elite Pro, a nie o Maestro.

Napisano

najwyraźniej opinie o slabej regulacji kierownicy dotyczyly wlasnie tego mostka i podkladek. jestem laikiem i sugerowałem się choćby tym tematem

www.forumrowerowe.org/topic/138905-rower-kands-maestro-2013-test-etapowany/page-167

i opiniami typu ' Kierownica

mogłaby mieć większy zakres regulacji' ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...