Lambon Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 witam, jestem nowym posiadaczem roweru Kands Maestro 2015 z kierownicą KALLOY UNO. czy ktos orientuje się czy jest mozliwosc regulacji jej i jak ją podniesc wyzej?
RISTO90 Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Z tego co widzę, nie masz regulowanego mostka. Pozostaje zakup regulowanego, typ A-Head.
Artwro Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Mostek z większym wzniosem,mostek regulowany,ewentualnie kierownica z wiekszym wzniosem.Posty typu "nie udany zakup roweru" uwazam za debilne po prostu.Lepiej siedzieć cicho i wyglądać jak idiota niż się odezwać i rozwiać wszelkie watpliwości.
B_art Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Kup regulowany mostek. Posty typu "nie udany zakup roweru" uwazam za debilne po prostu.Lepiej siedzieć cicho i wyglądać jak idiota niż się odezwać i rozwiać wszelkie watpliwości. Tyle, ze to slowa autora tematu
Artwro Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Cholerka,nie doczytałem.Moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina.Jakoś nie mieści mi się w głowie że przez brak mozliwosci podniesienia kierownicy autor pisze że "nieudany zakup".Po alkoholu wycofuję się z pisania postów.
Shiryu Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 ewentualnie kierownica z wiekszym wzniosem To już chyba od BMXa Maestro fabrycznie ma 50 mm wzniosu. Zostaje tylko regulowany mostek...
modrzew Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Jeśli autor tematu oczekiwał całkowicie wyprostowanej sylwetki na tym rowerze, to rzeczywiście niezbyt udany zakup... Ewentualnie mógłby skrobnąć parę słów na ten temat.
BikerLight Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autorowi Tematu mogę nieco nieetycznie zaproponować mostek o kącie 35° i kierę o wzniosie 50mm po taniości. Bardziej wyprostowana sylwetka to już tylko regulowany mostek i kiera do DH
Lambon Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 nie chodzi mi o wyprostowaną sylwetkę ale nie doczytałem przy zakupie o tym czy kierownica regulowana, w modelu 2014 miała mały zakres regulacji póki co będę jeździł na obniżonym siedzeniu i zobaczymy jak będzie. dzięki za porady
modrzew Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Wysokość siodełka zależy od długości nogi a nie ot tak sobie żeby kierownica była wyżej (zwykle jest na odwrót). Chociaż rozmiar ramy masz dobry? Czy to wszystko tak na chybił-trafił kupowane?
Lambon Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 Tak rozmiar ramy dobry, 19". Chodzi o to, że starszy model kandsa maestro miał inną kierownice, z możliwością regulacji wysokości, dlatego napisałem "nieudany zakup", bo nie sprawdziłem czy nowa kierownica także ma regulowaną wysokość dla modelu na rok 2015. pojeżdżę trochę i zdecyduje czy kupować regulowany mostek czy jednak wystarczy jak jest
bzyku86 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 A w jaki sposób ta regulacja się odbywała??
Lambon Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 nie wiem, jedynie wyczytalem, ze niewielki zakres regulacji kierownicy to jedna z wad roweru w starszych modelach, w kupionym przeze mnie nie ma go wcale. ogolnie zawsze sądzilem, ze to standard regulowana wysokosc kierownicy, dlatego się troche zdziwiłem
Shiryu Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 No to wyprowadzę Cię z błędu: nie ma żadnej możliwości regulacji kierownicy w żadnym roczniku Maestro. Można sobie mostek obniżyć przekładając podkładki (to z kolei w każdym modelu każdego rocznika), ale nigdy nie było tam "swobodnej regulacji". W wielu trekkingach fabrycznie jest montowany regulowany mostek, o którym koledzy wyżej pisali, ale wtedy mowa o Kands Elite Pro, a nie o Maestro.
Lambon Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 najwyraźniej opinie o slabej regulacji kierownicy dotyczyly wlasnie tego mostka i podkladek. jestem laikiem i sugerowałem się choćby tym tematem www.forumrowerowe.org/topic/138905-rower-kands-maestro-2013-test-etapowany/page-167 i opiniami typu ' Kierownica mogłaby mieć większy zakres regulacji'
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.