Skocz do zawartości

[3k-4k] MTb xc 27.5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje roweru jak w temacie.

Myślałem nad cube attention sl 2015 i krossem level r8 2014.

Który z tych rowerów wybrać? Ew może macie coś innego fajnego?

Jeśli coś napisałem źle to przepraszam, jest to mój pierwszy post wiec przy okazji Dzień dobry ;)

Napisano

Daj temat w kwadratowy nawias.

Kross ma dupiany wideł więc wybór staje się bardziej oczywisty.

Romet ma na ten rok bardzo ciekawą ofertę.

Napisano

To jak Tak Ci się Romet kojarzy to w takim razie jak ma się kojarzyć Kross?? Jest tu taki fajny temat pod tytułem "zbiór pękniętych ram Krossa i olewania klienta ciepłym moczem".

Obecnie Romet ma jedne z najlepiej poskładanych rowerów na rynku w pewnym przedziale cenowym. Do tego bardzo mocno poprawili geometrię.

Napisano

No dobrze a coś o rowerze cube? Jakieś porównanie? Brałem pod uwagę krossa ponieważ miałem już r4 ale został mi skradziony a byłem zadowolony.

Napisano

Nie wiem jaki model za te 3100. Czy to ten o którym myślę czy ten Attention sl po rabacie. Generalnie w tych pieniądzach to już tylko trzeba kupować na powietrznych amorach a nie w wersji Coil.

Napisano

Pojawiły się już limitowane edycje Kellysów na rok 2015 - Kellys Thorx 10 - cena 3500, a z wyposażenia powietrzny rock shox, korby deore xt niespotykane w tej grupie cenowej, rama z taperowaną główką i wewnętrznym prowadzeniem linek, hamulce avid db3... Silverback natomiast ma lepszy amortyzator i piasty, ale jest i droższy.

Napisano

Kellys torx ma dla mnie bardzo dziwna geometrię ramy. A co za tym idzie zwyczajnie mi się nie podoba.Przy takiej cenie rower tez musi mi się podobać. Tym radzie tez biorąc pod uwagę to ze będę jeździł nim przez najbliższe dwa lata. A może dłużej.

Napisano

Chociaż ze względu na amortyzator wybrałbym Silverback'a. Resztę można zmienić nie tak drogo, a amor to już pociągnie koszta

W Kellysie powietrzny RS XC32 to tak średnio w porównaniu z SB.

Napisano

Rama kwestia gustu :) w sumie chciałbym się przejechać rowerem na takiej geometrii z czystej ciekawości :) A mając więcej do wydania kupiłbym silverbacka.

Napisano

Cube ma taki fajny plus że jak podjedziesz gdzieś to ktoś zobaczy napis CUBE, a nie np Silverback. Sam napis daje +10 do respektu i wzmacnia kondycje na zawodach. A tak na poważnie to Cube nie ma żadnych rewelacji. Ot taki rower za wg mnie troszkę przesadzoną cenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...