Lesiu1397 Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Witam mam problem z suportem który się rusza na boki. Próbując odkręcić korbę śruby ani drgnęły(może to przez to ze odkręcałem to takim kieszonkowy zestawem imbusów). Byłem u kolegi który zajmuje się hobbistyczne naprawą rowerów żeby ocenił sprawę, lecz on powiedział ze pierwszy raz sie z czymś takim spotkał i ze może być rama do wymiany. Więc pytania są dwa. Czy da się to jakoś naprawić, i czy miał ktoś kiedyś styczność z gwarancją w marce limber(dokładnie limber tiesso). Dołączam filmik https://www.youtube.com/watch?v=5Mg2f179rm0&feature=youtu.be
jacq Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 odkręć lewą część korby (tam gdzie nie ma zębatki). wtedy będziesz mógł wyjąć całość (korba z suportem). następnie spróbuj wkręcić sam suportu w mufę. jeżeli da radę wkręcić to spoko (może za słabo został wkręcony i siępoluzował) jeżeli nie to znaczy, że gwint jest zjechany.
zadra1965 Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Dwie opcje 1. Gwint w nakrętce suportu 2. Gwint w ramie. 1 opcja - wymiana suportu 2 opcja - oddać ramę do serwisu rowerowego i należy nadspawać gwint w ramie i ponownie nagwintować .
Gość Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Na 100% zerwany gwint w ramie i konia z rzędem temu kto to nadspawa i idealnie nagwintuje. Piszę że gwint w ramie zerwany bo z tego co widzę to rama jest alu a suport stalowy. Jak myślicie? co pierwsze się zerwie, stal czy alu? Odpowiedź jest jasna. Jak masz rower na gwarancji to niema nad czy się zastanawiać. Choć co do jej uznania to mam wątpliwości. Na moje wina jest po stronie producenta, ale weź to udowodnij. On ci powie że za późno się do serwisu wybrałeś. Sam jestem ciekaw jak to się zakończy. mam nadzieję że się finałem pochwalisz w tym wątku.
tobo Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Moim zdaniem ciężko jest obarczyć winą za to użytkownika - chyba że na gniazdach klucza do suportu byłyby widoczne ślady nieumiejętnego wykręcania, które przy montażu nie występują. Gwint jest wyrwany i to właściwie na gładko - skoro całość porusza się w ten sposób. Większa szansa że to zniszczony gwint w ramie. Pisz do sprzedawcy, załącz w mailu najlepiej film. Ile km ma przebiegu rower? Ile czasu minęło od zakupu?
Lesiu1397 Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 Rower ma ok. 3 miesiące. Jutro będę pisał do producenta. Napisze jak sprawa się zakończyła
Lesiu1397 Napisano 15 Maja 2015 Autor Napisano 15 Maja 2015 Witam minęło trochę czasu miałem napisać jak sprawa się potoczyła. Gwarancja nie została uznana lecz serwis gdzie kupiłem rower postanowili pokryć polowe kosztów ramy i wysyłki. Stara ramę mi oddali. I teraz jest pytanie czy ktoś taką rame chciałby kupić i jeśli moglibyście podac mi ile za taka ramę można wziaść, w serwisie powiedzieli mi że usługa to 50 zl na prze gwintowanie na suport francuski lecz nie daje gwarancji ze się uda. Rama to Limber tiesso rozmair L kolor czarno niebieski. Stan ramy uważam za bardzo dobry. Jeśli uważacie że taka rama może się sprzedać to oczywiście założę nowy temat i dodam zdjecia.
Gość Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Ciężko raczej będzie sprzedać w rozsądnych pieniądzach. Co do gwintowania to da się przegwintować na włoski gwint. Osobiście takie coś robiłem i się udało.
the4funx Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Czesc, ja również miałem kiedyś podobny problem. Zerwalem gwint mufy suportu, po wstępnych oględzinach fachowiec stwierdził że samo gwintowanie nic nie pomorze... Tak że zaproponował mi tulejowanie . Muszę przyznać że do tej pory nie mam problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.