hubi123 Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Witam. Jako że jestem laikiem w temacie rowerów muszę prosić Was o pomoc. Potrzebuję kupić nowy łańcuch do roweru miejskiego, gdyż stary bardzo często spada z zębatek. Problem w tym że łańcuch jest zbyt długi dla tego konkretnego roweru, tak jakby 1 oczko było za dużo i łańcuch jest zbyt luźny( gdy tylne koło jest dociśnięte maxymalnie do tylnej części ramy roweru , jako tako to działa-spada ale mniej). Teraz pytanie czy każdy rower ma inny łańcuch i lepiej wybrać się do serwisu czy da rade przez internet ? Rower nie jest mój dlatego zdawkowe informacje podaje, wiem jeszcze że są 3 przerzutki z biegami. Pozdrawiam Ps. w załączniku zdjęcie jak rower mniej więcej wygląda.
Mod Team Puklus Napisano 24 Marca 2015 Mod Team Napisano 24 Marca 2015 To ze łańcuch spada to nie jego wina, tylko roweru, konkretniej krzywej ramie, albo złej długości osi suportu. Ze zdjęcia można wnioskować najniższą z możliwych półek wiec .... ciężko tu o dobre słowo A łańcuch sie skraca o tyle ile trzeba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.