Skocz do zawartości

Krakow-lajtowa jazda mtb

niki50

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! W zeszłym roku byłem z Tobą i Twoją znajomą na wypadzie w dolinki. Może w tym roku też się coś uda. Pozdrawiam!

Napisano

Czesc Marcin

chętnie gdzies pojade,,,kumpela sciga się z kangurami w Australii a ja zostałem is szukam towarzystwa do lajtowej jazdy...

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dziś o 12:00, jadę z Niki lajtowo w stronę Tyńca jak coś. Ustawka o 12:00 na Błoniach przy Cichym Kąciku (skrzyżowanie Piastowska/3 Maja). Chętni mile widziani!

Napisano

Powitoł

A na północny-wschód od Krakowa (Wiślicka/Osiedle Strusia i dalej) ktoś coś?

Co prawda nie mam roweru w Kraq (operuję w okolicach Myślenic), niemniej zawsze mogę ze wsi specjalnie przywieźć :) ale kulać się przez całe miasto żeby dalej w teren jechać... no nie lubię jeździć po asfalcie :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jutro (sobota), o 11:00 jestem umówiony z Nikim i jedziemy w kierunku dolinki Brzoskwini. Tempo i jazda oczywiście lajtowa, bez ciśnienia. Start z Błoni przy Cichym Kąciku.
Chętni mile widziani.

Napisano

Dodam ze z Brzoskwinki planujemy jeszcze wawoz Polrzeczki i dolinka Mnikowska..Kryspnow do Krakowa///zapraszamy,,,,,

Napisano

Powitoł

Dużo pociskania po asfalcie planujecie? Mniej więcej ile w czasie i km będzie chcieli pojeździć?

Próbuję się ustawić ze znajomymi na jutrzejszy ranek, ale nie wiem co z tego wyjdzie.

Jak nici, to może uda się na Cichym pojawić :)

Napisano

@@porcelanowy, przyznam się, że trasy dokładnie nie znam, ale wydaje mi się, że będziemy starali się unikać asfaltu. Trasa około 60 km wyjdzie, bo pytałem Nikiego, a co do czasu to myślę, że coś około 3 godzin jazdy, może więcej. Nie wiem jak z postojami wyjdzie.

Napisano

Powitoł

Aaale zrzut ekranu ze strony endo czy o ślad ci chodzi?

Zrzut poniżej - bez zatrzymywania czasu przy postojach na siku, kaka i papu ;) z prawie godzinnym postojem w Kryspinowie (kawa, oscypki i deszcz :) ):

Z7HU2wf.jpg

Jeśli o ślad ci chodzi to musisz do wieczora poczekać.

IMO warto, bo traska przyjemna, szczególnie Dolinka Brzoskwinki.

Napisano

Heyka,
 w razie czego to jest chętny na wypady z wami :) Dajcie znać kiedy w najbliższym czacie gdzieś wyruszacie.

Na pewno się dołączę :yes:

Napisano

No proszę. Widzę, że ekipa się powoli organizuje i może Kraków coś ruszy :)

Myślę, że na sobotę coś zaplanujemy, o ile pogoda będzie :thumbsup:

Napisano

Dobra ludzie, jest plan na sobotę :) Mianowicie jedziemy do Doliny Będkowskiej, Saspowskiej i Ojców. Trasa to około 70 km, średnia w okolicach 20km/h. W sobotę ma być około 30 stopni, więc ustawiamy się o 09:30 przy Cichym Kąciku na Błoniach, żeby nie jeździć też całkiem w żarówie.

Póki co jest @@niki50 i ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...