miczar1a Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 cześć,mam problem z mocowaniem siodła do sztycy:kupiłem nowy mondraker foxy rr 2013, posiadam crank brothers kronologoraz siodelko sygnowane logiem mondraker.jakkolwiek próbuje skrecić pozostaje luz miedzy mocnowaniem do sztycy a "rurkami" siodła. pozostaje mały luz boczny, oraz siodelko jezdzi swobodnie - przód/tył. Powiedziałbym, że jest za mała srednica rurek. czy powinienem skorzystać z jakis podkładek - nie dostałem do roweru - lub czy producent mógł sie pomylić i dać zle siodlo/ dystrybutor zamienił? powinienem reklamować czy mogę sam w prosty sposób rozwiązać problem?(ewentualnie czy istnieje jakiś specjalny sposób instalacji siodła o którym nie wiem?)
miczar1a Napisano 22 Marca 2015 Autor Napisano 22 Marca 2015 określiłbym to bardziej jako błąd produkcyjny (?) (lub jako nie umiejetność popranego skręcenia choć jak trudne to może być - nie tylko ja próbowałem). Jak skręcam samo mocowanie (to czerwone na zdjęciu na końcu sztycy)https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.adventure-journal.com%2F2012%2F03%2Ffresh-goods-crank-brothers-kronolog-seatpost%2F&ei=1dEOVd-1BYfeywPe24DIBQ&bvm=bv.88528373,d.bGQ&psig=AFQjCNEGTYu-qtyYNiyX330x4gSQFZTP2A&ust=1427120976898050do siodła to trzyma dobrze (dalej śruba dokręca się prawie do końca - z pół obrotu zostaje), gdy skręcam do samej sztycy to równiez pasuję dobrze (zostaje jakieś półtora obrotu śrubą), natomiast gdy skręcam w całość to siodła dobrze nie łapię. Macie pomysły jak temu zaradzić? przyjdzałem sie dokładniej średnicy - pasuje idealnie do mocowania - tutaj na 99% nie tkwi problem. jak dokrecam, gdy zaczynam trafiać na opór to mam wrazenie ze dół sciąga a góra się "rozchodzi" lub od pewnego etapu tylko dół się schodzi a góra zostaje w miejscu - mocnowanie z kształtu H robi się Vps. jest ktoś z warszawy kto ma takie mocowanie by obejrzeć?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.