Skocz do zawartości

[widelec]krótka sterówka

kawaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pewien problem - moja rura sterowa jest odrobinę za krótka. brakuje jakiegoś centymetra by byla równo z mostkiem. Czy mogę tak to zostawić i nie obawiać sie, że coś sie rozleci podczas jazdy?

czy może jakoś ją przedłużyć?

Napisano

Ja miałem Dart2 w Giancie z za krótką sterówką. Mostek bez podkładek założony i brak 2cm do końca mostka (4cm wys. mostka). Była gwiazdka wbita niżej w rurze sterowej a śruba była dłuższa niż standardowa. Dało się skręcić, luzów nie było, ale i tak uważam że bezpiecznie nie było bo to 50% braku. U Ciebie jak masz mostek te 4cm i brakuje rury 1cm to myślę że da radę.

Napisano

Jeśli brakuje dokładnie centymetra, to tak naprawdę brakuje 6-7 mm (tam się jeszcze top-cap musi zmieścić). Moim zdaniem jeśli nie tłuczesz się po naprawdę ciężkim terenie, to nie masz się czego bać.

czy może jakoś ją przedłużyć?
Można co najwyżej wymienić na dłuższą. Koszt to jakieś 120-150 zł.
Napisano

Spróbuję tak to złożyć, tylko muszę dostać gdzieś bieznie sterów bo w ramie już były acros ai22 tylko bez bieżni. Są to maszynowe stery, myslicie ze pierwsza lepsza bieżnia na 1 i 1/8 cala bedzie ok?

Napisano

Niekoniecznie, bo łożysko maszynowe ma 3 wymiary (2 średnice i wysokość) - nie sądzę, by cokolwiek poza średnicą wewnętrzną było standardem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...