massek Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Witam wszystkich! Zacznę od tego że chciałbym wymienić swój obecny rower KROSS level a2 z 2013 roku na coś lepszego. Po pierwsze nie wiem czy iść dalej w MTB czy może kupić jakiegoś crossa. Dużo wątków już przejrzałem na tym forum, od kilku tygodni szukam w nich coś dla siebie, ale jak widać dalej nie mogę się zdecydować. Teren w jakim jeżdżę to 60% drogi utwardzane typu asfalt, 40% to drogi polne (kamieniste i piaskowe) i lasy. Nie jeżdżę w deszczu i błocie, za to częściej w śniegu. Na pewno wiem że chciałbym zmienić rozmiar opony, tutaj byłbym za 27,5 cala. Długość wewnętrzna nogi to około 83 cm. Niestety nie mogę podać konkretnych rowerów do porównania gdyż zakładam ten wątek pisząc z telefonu, jeszcze przez miesiąc nie będę miał dostępu do laptopa za co z góry przepraszam. Będę wdzięczny za konkretne propozycje, liczy się w pierwszej kolejności osprzęt, wygląd troszkę mniej, kolory w miarę możliwości żywe.
rodszyld69 Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Teren w jakim jeżdżę to 60% drogi utwardzane typu asfalt, 40% to drogi polne (kamieniste i piaskowe) i lasy. Nie jeżdżę w deszczu i błocie, za to częściej w śniegu. W tym przypadku wystarczyłby cross np. Orkan 5.0 bądź bardziej budżetowy Caledon http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db.
massek Napisano 21 Marca 2015 Autor Napisano 21 Marca 2015 Nie wiem czemu ale jakoś nie mogę przekonać się do wyglądu tych crossów. Wydaje się że MTB są masywniejsze i jakoś bardziej uderzają w mój gust. Poczekam jeszcze na inne propozycje. Z tego też powodu bardziej skłaniam się ku MTB. Trudno mi jednocześnie stwierdzić jakie byłyby korzyści z posiadania roweru typu cross względem MTB bo nigdy takowego nie miałem.
Tofi Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 Nie jeżdżę w deszczu i błocie, za to częściej w śniegu. A może by tak spróbować zacząć kierunkować swoje marzenia w kierunku FATa? Problemem są tu jednak lekkie komponenty w twojej kategrii cenowej jest marketowiec 22kg ale już przy 5k PLN masz coś lepszego o wadze 15 kg Generalnie to powinieneś się kierować tym, w czym lepiej się czujesz. Na pewno znajdziesz kogoś kto ci pozwoli usiąść na rowerze crossowym i będziesz mógł zweryfikować swój światopogląd. Na dłuższą metę jest uciążliwe używanie roweru górskiego, jeżeli nie ma się możliwości jego wykorzystania. Na asfalcie jest cięższy i bardziej ociężały. Musiałem jakiś rok temu awaryjnie przesiąść się na górala do jazdy po asfalcie i raczej do niego nie wrócę, oczywiście przy jeździe miejskiej.
massek Napisano 22 Marca 2015 Autor Napisano 22 Marca 2015 Proponuje zostać przy propozycjach MTB ewentualnie cross do kwoty którą podałem więcej pieniędzy nie będę mógł na to przeznaczyć. Jak już zrobi się w wątku jakaś konkretna lista modeli to wtedy będzie łatwiej coś wybrać. Postaram się też niedługo odwiedzić jakiś sklep rowerowy żeby się przymierzyć do crossa.
modrzew Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 "Jeżdżę do pracy asfaltową drogą i raz na jakiś czas na działkę pod lasem, ludzie polecaja mi Golfa ale strasznie podobają mi się auta a la Landrover Defender wiec wolę Nissana Juke bo wygląda masywnie"
massek Napisano 22 Marca 2015 Autor Napisano 22 Marca 2015 Romet Mustang bardzo mi się podoba wizualnie, jeśli nie dostane lepszego osprzętu w tej cenie to stawiałbym na ten model.
Qaroll Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 "Jeżdżę do pracy asfaltową drogą i raz na jakiś czas na działkę pod lasem, ludzie polecaja mi Golfa ale strasznie podobają mi się auta a la Landrover Defender wiec wolę Nissana Juke bo wygląda masywnie" Z kim byś się wolał spotykać, ze zgrabną, piękną dziewczyną, ale przeciętnie inteligentną, czy grubą i brzydką, ale bardzo inteligentną? Dla wielu ludzi MTB to właśnie taka hot laska. W przypadku roweru jest o tyle bezpieczniej, że to miłość bez zobowiązań. I bynajmniej nie mam na myśli gabarytów (MTB cięższe ) tylko percepcję piękna.
massek Napisano 24 Marca 2015 Autor Napisano 24 Marca 2015 Powiedzcie mi Mustang 2.0 czy może Scott Aspect 910?
fero323 Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Scott jest trochę lepszy (przerzutka tył)ale też sporo droższy
massek Napisano 24 Marca 2015 Autor Napisano 24 Marca 2015 Powiedzmy że mogę go mieć w tej samej cenie co Mustanga 2.0
fero323 Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 No to chyba wybór jest jasny skoro masz je w tej samej cenie?
rodszyld69 Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Scott jest trochę lepszy (przerzutka tył) tylko tylna przerzutka, Mustang ma klasę wyżej hamulce i ramę z główką taperowaną, amortyzator tej samej klasy ale z grubszymi górnymi lagami, więc będzie mniej wiotki.
massek Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 Mustang 2.0 zamówiony! Temat można zamknąć, a ja czekam na sprzęcik
rodszyld69 Napisano 25 Marca 2015 Napisano 25 Marca 2015 Mustang 2.0 zamówiony! Pochwal sie jak dojdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.