przemek747 Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Mam na oku dwa rowery, znany i kochany Lazaro Integral v3 2015 i nikomu nieznany rower z linku poniżej: http://allegro.pl/lekki-rower-crossowy-miles-x-comp-deore-xt-kola-28-i5156207674.html Bezpośrednie porównanie części: Widelec: punkt dla Lazaro Przerzutka przód: punkt dla Lazaro Przerzutka tył: punkt dla Miles Manetki: remis Korba: punkt dla Miles Hamulce: remis Piasty: punkt dla Miles Opony: punkt dla Miles Obręcze: remis (?) Nie wiem jak wygląda sprawa z kasetą czy łańcuchem, ale patrząc na to co wyżej czy jest naprawdę jakiś powód dla którego Lazaro byłby lepszym wyborem? Ktoś pisał że sztyca, mostek i kierownica są w nim lepsze, ale na czym ta wyższość miała by polegać? I w jednym i w drugim są wykonane z aluminium więc na czym miała by polegać różnica? Jestem laikiem i już sam nie wiem czy ten Miles jest naprawdę taki ciekawy czy ktoś wspiął się na wyżyny marketingu i pod opakowaniem niezłego napędu sprzedaje jakiś "złom". Mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś z większym doświadczeniem kto rozjaśni mi trochę w głowie
cienkun Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 To może ja spróbuję. Ten rower ma: PEDAŁA. edit. No i wideł ma gorszy. Ja bym jednak brał lazaro Ten jest tak skonfigurowany, żeby bić po oczach tylną przerzutką, a poza tym, to nic specjalnego... Nie warto zamieniać nexa na cr8 żeby mieć lepszą przerzutkę i nieco lepszą korbę, ale ta rama ma widzę stery półzintegrowane, więc jeżeli planujesz wymianę widelca, to można się zastanowić...
altagor Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Też miałem ten dylemat, żona ma Lazaro i jest naprawdę super, ale ja się uparłem i pojechałem do Dzierżoniowa, rowerów mają naprawdę masę więc oprócz Miles'a przejechałem się jeszcze innymi w podobnej cenie (głównie opartej na grupie Acera) i ten był bezkonkurencyjnie najlepszy wszystko chodzi płynnie i lekko, miękkie siodło, amortyzowana sztyca, rower lżejszy od Lazaro, naprawdę za tą cenę bajka. Żeby nie było za różowo - część roweru jest brązowa a część biała to co pomiędzy białym a brązowym to naklejka w kolorze części brązowej (jakby nie mogli po prostu tego namalować). Z marszu wymieniłem pedały na APD-427 i chwyty na ESI Extra Chunky. Z ciekawostek, rower jest dostępny poza allegro chyba tylko tu: http://www.gigasport.at/miles-0370415.html za trochę więcej, a produkuje go Romet (tak wynika z karty gwarancyjnej)
Zangetsu Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 To może ja spróbuję. Ten rower ma: PEDAŁA. pedała dodają gratis w kartonie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.