Skocz do zawartości

[1300] Romet RAMBLER 29ER 1.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dziś rozpocząłem poszukiwania roweru, jestem osobą która głównie będzie jeździć po mieście lecz wypady bardziej ekstremalne też w chodzą w grę. Nie jeżdżę dużo ale 1-2 razy w tygodniu to będzie minimum.

Chciałem na rower przeznaczyć około 1200 zł ale dziś otrzymałem ofertę  kupna za 1300zł http://www.sklep.romet.pl/produkt/rambler-29er-1-0,12248.html rower jest oczywiście nowy.

Chciałbym usłyszeć opinie o tym rowerze bo według sprzedawcy w tej półce cenowej jest to jeden z najlepszych wyborów.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Skoro planujesz "bardziej ekstremalne" wypady, skreśl wszystko, co ma z tyłu 7 biegów, lub oznaczenie MF-TZ.

Uprzedzając pytanie: nawet w niższej cenie ten rower jest nieopłacalny.

Napisano

To faktycznie chyba najtańszy rower jeśli chodzi o górala 29 cali, natomiast jak napisał poprzednik:

1. albo nie do końca rozumiesz słowo "ekstremalny" jeśli chodzi o jazdę na rowerze

2. albo zwiększ co najmniej dwukrotnie budżet

3. albo pozostań na dojeżdżaniu do pracy

Innej opcji nie ma. Na tym rowerze żadnego ekstremum nie zrobisz, kupić cokolwiek, co będzie się do tego nadawało na 29 calach, to już kwoty rzędu 2500 zł w górę. Pozostaje jeszcze odpuścić w ogóle rower, ale to raczej w grę nie wchodzi tutaj :)

Napisano

Potrzebuje po prostu dobrego roweru który się nie rozpadnie po roku. Mówiąc ekstremalne nie mam na myśli latania po górach lecz chodzi mi bardziej o to by po dwóch-trzech większych pagórkach nie było z nim problemu.

Do tej pory jeździłem na 16 letnim rowerze. Wybaczcie ale nie stać mnie na rower za 2,5tyś i więcej, dla mnie to 1300zł to dużo po prostu chce wiedzieć czy w tej cenie to najlepszy wybór.

Napisano

W tej cenie , jeśli patrzeć przez perspektywę serwisu i dostępu do niego, markowości roweru jako takiej, to dobry wybór. Po prostu w tej kwocie cięzko znależć cokolwiek na dużym kole.

Napisano

Mówiąc ekstremalne nie mam na myśli latania po górach lecz chodzi mi bardziej o to by po dwóch-trzech większych pagórkach nie było z nim problemu
I pewnie jeszcze te pagórki wyasfaltowane? Planujesz w ogóle zjeżdżać z utwardzonych dróg (szutry to też twarde drogi :P)? 
Napisano

W moim mieście każda droga nawet ta asfaltowa to ekstremalna wyprawa zresztą jak w większości polskich miast :D

Czyli w tej cenie nie znajdę nic lepszego na mój wzrost 186cm, wage 85kg ? Oczywiście wymogiem są tarczówki.

• 2 tygodnie później...
Napisano

totalnie nie kojarzę tej firmy
Firma zza "wielkiej wody" , pamiętam że były u nas dealerzy tej firmy lub sklepy firmowe (we Wrocku na Traugutta) teraz najbliżej to u naszych południowych sąsiadów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...