Skocz do zawartości

[do 2000] Mam Trek 800, a moze wymiana?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

jestem posiadaczem juz pewnie z 13-14 letniego Treka 700 trail. Taki góral.

W sumie nic mu nie brakuje, bo dokupiłem wszystko czy go nie miał (w zestawie był prawie jako golas). Nie mam mu nic do zarzucenia, jakościowo całkiem przyzwoity. Ale może po tylu latach warto coś kupić i jak się przesiadę doczuję jakąś fajną zmianę.

Sam go serwisuję, właśnie przymierzam się do regeneracji hamulców .... i moze nie zmienaić tylko hamulców, ale całość?

Jeżdzę w sezonie raz w tygodniu do pracy ok 35 km. Poza tym w weekend rodzinka, ale dzieciaki nie za duże nie więcej niz 10-15 km w weekend. W tym roku pewnie będzie luż więcej, bo oba bomble zmieniają rowery na większe.

Jakieś wakacje z rowerami, codziennie rowerowy spacer. Taki typowy rower do wszytkiego.

Jakbym zmieniał to raczej na jakiś trekingowy i lżejszy. Żeby pozycja nie była tak pochylona i dłoni nie wykręcało.

Pozdrawiam

Robert

Napisano

To rower mtb i ma chyba więcej lat.

Czy poczujesz zmiane? Żeby to stwierdzić trzeba odbyć jazdę testowa innym rowerem, bez tego sie nie da.

Jeśli chcesz trekinga to już same opony w treku przydałoby sie zmienić na asfaltowe.

Hamulce? Wymiana wiąże sie ze zmiana dźwigni hamulcowych i manetek jeśli sa to elementy łączone.

Jaki stan maja obręcze w kołach po tylu latach? Logika podpowiada ze sa mniej lub bardziej wytarte.

Napisano

Chyba więcej niż 15 nie ma. Intensywnie nie był nigdy używany, rczej doraźnie. Bardzije intensywnie jeźdzę może 2 lata. W tamtym roku porządnie się nim zająłem, po osobistej konserwcji zdecydowanie jeździł przyjmeniej, nie skrzypiał ;-),

Tylna obręcz w miare ok, pzrednie trochę poskręcana, ale jeździ ... jako amator nie do końca potrafię ocenić.

Napisano

Jeśli jest w dobrym stanie to można zrobić z niego rower trekingowy - możliwość montażu akcesoriów jest.

Na pewno żeby mieć punkt odniesienia trzeba przejechać sie czymś innym , możliwie najlepiej dopasowanym do siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...