r7adek Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Witajcie, ostatnio pojawiła się mi możliwość zakupu korby FSA Grossamer ck 60-20 o przełożeniu 53/39/6G. Jednak nigdzie na internecie nie mogę znaleźć jakiś danych o niej, tzn. z jakim łańcuchem i kasetą jest kompatybilna. Może ktoś w was forumowicze się orientuje ? Mam ją u siebie żeby sprawdzić czy podejdzie do mojego roweru tylko właśnie chodzi mi jeszcze o info odnośnie łańcucha i kasety.
Fenthin Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Dla korby nie ma żadnego znaczenia, ilu rzędową masz kasetę czy łańcuch.
r7adek Napisano 15 Marca 2015 Autor Napisano 15 Marca 2015 No nie wiem. Ostatnio jak dopytywałałem o korbę SLX to sprzedawca powiedział mi że najlepiej współpracuje z łańcuchem i kasetą 10 rządowa i na wielu aukcjach tak piszę pod jaki łańcuch i kasetę jest.
Fenthin Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Oczywiście, że znajdziesz takie informacje. Producent nie będzie strzelał sobie w stopę twierdząc, że w zasadzie nie trzeba wymiany całego napędu. Praktyka mówi jasno: działa jak należy.
r7adek Napisano 15 Marca 2015 Autor Napisano 15 Marca 2015 Ok. To zobaczę jutro jak to będzie u mnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.