Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Shimano XTR

hadway

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Wie ktoś może jaka jest różnica pomiędzy przerzutką tylną Shimano

XTR RD-M985 a XTR RD-M986?

Znalazłem takie oznaczenia podczas przeglądania osprzętu ale różnicy jakoś nie mogę znaleźć.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za odpowiedz

ja mam w tej chwili w rowerze Deore XT RD-M781 po czym poznać czy jest Direct Mount?

w zasadzie nie piszą o tym, to zależy od tego jakie jest mocowanie w rowerze?, chciałem wymienić przerzutkę i nie wiem jaka będzie odpowiednia.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi

czyli chcąc wymienić przerzutkę tylną muszę wymienić na taki sam typ jeśli chodzi o montaż

w tej chwili u mnie wygląda to jak na zdjęciu, czyli jest to QR mocowanie bezpośrednie?

post-161005-0-70202100-1426275039_thumb.jpg

Napisano

czyli podsumowując jeśli chciałbym montować jedną z wyżej wymienionych przerzutek pasować będzie tylko XTR RD-M985?

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Skoro 985 jest na standardowy szybkozacisk lub standardowe E-Thru to nie rozumiem wątpliwości i dodatkowych pytań...

Szacunek...

I.

Napisano

Powracając do tematu wyboru przerzutki, zadając pytanie w jednym sklepie otrzymałem odpowiedź, że RD-M986 jest z nowszej kolekcji, drobne różnicę konstrukcyjne dotyczą tylko elementu który wkręca się w hak oraz że nie ma znaczenia którą kupię będzie dobra. Jak to rozumieć? to można założyć również M986 do mojego roweru?

Pozdrawiam

Napisano

Możesz ją założyć, byle była kupiona w wersji pod zwykły hak.

Przerzutka RD M986 w wersji pod zwykły hak, może być założona również jako Direct mount po odkręceniu łącznika.

Jeśli kupił byś ją np. z demontażu bez łącznika, musiał byś taki łącznik (adaptrer) dokupić :

http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/tylne-przerzutki-rowerowe/czesci-zamienne/p,adapter-przerzutki-tyl-direct-mount-xtr-rd-m986-981-shimano,417774.html

• 4 tygodnie później...
Napisano

Różnica w budowie jest znacząca 3 tygodnie temu połamałem 986 kupiłem zajechaną 985 , oczywiście nie wiedząc że są2 modele , chciałem przełożyć hak w przerzutce i wózek hak i śruba mozująca ma całkiem inną średnicę dalej jej nie rozbierałem bo nie było sensu , w budowie różnią się na pewno 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...