ichris Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Cześć, Waham się między tymi rowerami. Czytając forum wiem, że Caledon ma lepsze podzpespoły natomiast nie wiem dokładnie które? Ponieważ na codzień jeżdże MTB Mongoosem ALD już od wielu lat to wypadłem z obiegu więc jakbyście wymienili największe różnice na plus (bądź na minus) Caledona to będę wdzięczny. Wziąłbym Northeca bo mi się bardziej podoba ale za Krossem przemawia łatwy dostęp do serwisu gwarancyjnego stąd moje wahanie. PS. Jestem otwarty również na inne propozycje. Ogólnie napalony byłem na Zethosa GTS 2014 ale skoro nie ma to trudno, trzeba szukać u konkrencji PS2. Mam 182cm wzrostu i 80kg wagi.. 21" będzie ok?
seraph Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Jak dla crossa dla Ciebie to rama 21' będzie OK. Caledon ma wręcz nieporównywalnie lepszy napęd. Więcej biegów, lepsze przerzutki, dużo lepsze manetki i korba na octalinku. Lepsze ma też hamulce. Jedyne co ma lekko słabsze to amortyzator z mechaniczną blokadą vs hydrauliczna w Krossie. Ja bym poszukał dystrybutora Northteca i zapytał czy sprowadzą Caledona (w Krakowie nie powinno być problemu). Konkurencją byłby Evado 5.0 z poprzedniego rocznika, ale pewnie już za późno na to.
ichris Napisano 9 Marca 2015 Autor Napisano 9 Marca 2015 Dzięki za odzew Dodam, że pod uwagę biorę Evado 4.0 2014 a nie tegoroczniaka Temat trochę zmyla ale musiałem 2x go zakładać przez jakąś pierdołę w regulaminie i teraz trochę zaciemnia to o co mi chodziło. Miało być: Evado 4.0 2014 vs Caledon DB 2015
seraph Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Aaaaaaaaaaaaaaaaaa no widzisz to zupełnie zmienia postać rzeczy. Idź do sklepu i bierz Krossa Korba jest lekko słabsza niż w Caledonie (na kwadracie), ale za to są lepsze hamulce, piasty, tylna przerzutka i lekko amortyzator.
ichris Napisano 9 Marca 2015 Autor Napisano 9 Marca 2015 Dzięki A jaki byłby następny wyższy model (obojętnie jakiej marki) o podobnie wysokim współczynniku cena/jakość? Na wypadek nagłego napławu gotówki chciałbym wiedzieć na co najlepiej wydać te 2,7-2,8k. no chyba, że lepiej pozostać przy tym Krossie bo np. następny widoczny skok jakościowy to już powyżej 3k.
seraph Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Wydaje mi się, że jest właśnie tak jak myślisz. Kolejnym krokiem jakościowym byłby chyba amortyzator powietrzny, a takiego nie ujrzysz poniżej 3k zł. Dalej będą po prostu napędy 3x10 z korbami ze zintegrowaną osią i tyle... Urwij z tego Krossa ile zdołasz po prostu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.