Skocz do zawartości

[2500-3000] rower pod MTB i nie tylko.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam roweru w podanej kategorii cenowej, ma służyć pół na pół do jazdy po terenie oraz asfalcie (mieszkam w mieście więc mało w pobliżu wymagających stras - trzeba dojechać) Jeśli chodzi o jazdę po terenie to coś pod średnio ciężki level, zdecydowanie wolę szybszą jazdę niż mozolne pokonywanie przeszkód. Wzrost to 185 i 75 kg wagi ale dosyć długa noga :)

Mam obecnie stareńką Meridę matts na ramie 20 i wydaje się ok, może minimalnie za mała niż za duża. 

Pytanie brać 27.5 cala czy od razu 29. Teraz mam 26 ale nigdy nie miałem styczności z czymś większym.

http://www.scott.pl/produkt/169/522/rower-aspect-720-kolor-1/

Znalazłem takiego Scotta Aspect 920 za 3200zł (analogicznie jeszcze jest wersja 720 na 27.5 cala) ale myślę ze przed sezonem można się targować - o ile wy z reguły "zbijacie z ceny" jeśli chodzi o propozycję dla sprzedawcy?

Ważne pytanie - przeglądając rowery Krossa, Meridy, itp renomowanych firm zauważyłem że w tej cenie dostaniemy co najwyżej podzespoły alivio i ew jeden z deore (z reguły kaseta albo przerzutka tył) a tutaj wszystko na deore, więc czy scott ma taką politykę cenową czy może zjeżdża z jakością z innymi podzespołami?

Jeśli nie ten to który? Skłaniam się do ww. firm plus coś z Cube, podobają mi sie rowery cannondale ale tam płace za firme (rower za ponad 3tyś ma korbę shimano która nowa na allegro kosztuje 70 zł ;/ )

Będę wdzięczny za propozycje i pomoc, pozdrawiam. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak, kupiłem Scott scale 770. Udało mi się nawet stargować 300 stówki. Póki co nie mogę się wypowiedzieć jak sie jeździ bo nie miałem okazji ale pogoda za oknem ok więc pewnie to kwestia kilku dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...