BorucGT Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Witam zapomniałem o tym ze mam urodziny i wpłynie jakaś kasa na razie zakup amorka do meridy odkładam w czasie i zastanawiam się nad jakimś kompletem nowych kół do Rometa ponieważ stare mają dość luzu a po dokręceniu przestają się obracać. I tu 2 pytania Pierwsze czy do 200-300 zł da się kupić jakiś komplet kół (bez opon) na którym da sie w miarę sensownie jeździć, szosę oszczędzam więc jakieś dziury czy krawęźniki odpadają. Zależało by mi na 700 19c albo 700 17c i drugie pytanie czy jeżeli haki mają tył:122mm przód 92mm to da się na nie założyć współczesne koło (tzn z osiami 130 100) ?
seraph Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 A czemu nie wymienisz po prostu łożysk na nowe? Tzn. konusów i kulek, bo myślę, że można optymistycznie założyć, że miski w piastach są całe. Od biedy mógłbyś rozgiąć widełki po te 4 mm na stronę i wcisnąć nowe piasty tym bardziej, że są ze stali, ale puryści zaraz zaczną krzyczeć, że profanacja i "jak to tak?!". Do tego taka naprężona konstrukcja lekko traci na wytrzymałości.
BorucGT Napisano 2 Marca 2015 Autor Napisano 2 Marca 2015 Do tylnego koła nie mam zastrzeżeń jest lekko skrzywione na bok ale tego nie czuć natomiast przód to istny rollercoaster oprócz luzu na piaście rafka do prostych też nie należy.
BorucGT Napisano 4 Marca 2015 Autor Napisano 4 Marca 2015 Co powiecie o czymś takim http://allegro.pl/kpl-kol-szosa-28-remerx-aero-na-woln-nakrecany-i5103154432.html?
BorucGT Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Napisano 1 Czerwca 2015 Dobra jednak wyszło na to że kasy nadal był brak i wkońcu mam kasę da się coś sensownego do 200zł kupic. Myslałem o MAVIC A119 + NOVATEC NT-751SB
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.