Mrx84 Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Cześć! W sezonie 2015 chciałbym trochę więcej pojeździć na rowerze i w związku z tym rozpatruje dwie opcje: - kupno roweru do ok 2000,- - tunning mojego poczciwego GT Talera z '98 W obecnym rowerze trochę przeszkadza mi: - zbyt pochylona pozycja przy jeździe (boli kark) - brak amortyzatora, co dosyć mocno odczuwają moje nadgarstki nawet na lekko wyboistych drogach Roweru chchę używać do: - jazdy rekreacyjnej z dzieckiem (w foteliku) po ścieżkach (np. wypad do puszczy Białowieskiej i jazda tam po trasach rowerowych itp.) Niniejszym chciałbym uzyskać poradę, czy do tego GT da się włożyć jakiś amortyzator, dzięki któremu poprawi mi się komfort jazdy i czy koszt (wraz z wymianą nie będzie przesadnie duży). Myślę, że wypadałoby się zamknąć w kwocie 500,-. Jeśli chodzi o specyfikację roweru, to załączam zdjęcie z katalogu. Najważniejsza jest zapewne część opisu dotycząca widelca: 1 1/8 CrMo w/Blogna cut' / Optional fork RST 261. http://img301.imageshack.us/img301/5078/taleraod3.png Na tym moja wiedza się kończy. Czy znajdę coś na rynku co włożę w ten rower i poprawię komfort jazdy (pozycja się trochę wyprostuje i dostanę tłumienie na nadgarstki)? Dzięki!
tobo Napisano 1 Marca 2015 Napisano 1 Marca 2015 Możesz bez problemu zamontować do tego roweru każdy amortyzator ze średnicą rury 1 1/8, bez gwintu. Nawet jeśli będzie miał ugięcie 100 mm to przy wycieczkach z dzieckiem w foteliku nie będzie to miało negatywnego wpływu na zachowanie roweru. Na zdjęciu w opisie podane jest że rower może mieć opcjonalnie widelec RST 261 (czyli ogólnie akceptuje amortyzator), ten miał skok 63 mm, więc 100tka nie będzie problemem.
Mrx84 Napisano 1 Marca 2015 Autor Napisano 1 Marca 2015 Dziękuję za odpowiedź. Znalazłem np. coś takiego: http://allegro.pl/amortyzator-suntour-xcr-lo-100mm-czarny-2013-pivot-i4957071880.html Będzie OK, czy może powinienem zwrócić się w zupełnie innym kierunku? Moje dodatkowe pytania: - czy warto zainwestować w możliwość blokady skoku z poziomu kierownicy? - jednym z wymiarów jest długość rury sterowej; czy ma znaczenie? czy w serwisie jest przycinana do pożądanej długości? - ile może kosztować założenie amortyzatora; w 100PLN się zmieszczę? Pozdrawiam
bender999 Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Ten XCR z linku powinien Ci wystarczyć Blokada na kierownicy w Twoim przypadku nie do końca potrzebna aczkolwiek ułatwająca nieco życie Rura ma najcześciej wystarczającą długość do większości ram a już na pewno w rowerach górskich. Za pewne trzeba będzie ją nieco skrócić Wymiana widelca z obcięciem rury u mnie w mieście (Lublin) to ok50zł
Bejker Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Ja xcra nie polecam najgorszemu wrogowi szukaj epicona, używanego. Za 400 zł kupisz bez problemu. Napisz do użytkowinka activia. Miał niedawno nowe axony z pivotami, bo to jest największym problemem.
djzatorze Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Ile ważysz? Jeżeli mniej niż 70 kg to mam na sprzedaż amortyzator Manitou Skareb. Jego wysokość (axle-to-crown) to 46 cm, więc fajnie zastępuje widelce w rowerach o geometrii starszego typu (gdyby mieścił mi się w główce mojego bułkowozu... już by tam był ). Skok 85 mm. Jakby coś to pisz PW. AHA! Cena to 220 zł. Co do pochylonej pozycji to prędzej bym szukał przyczyny w mostku o zbyt małym wzniosie niż w widelcu. Niby podwyższenie o te parę cm nie robi dużej różnicy, ale jednak suport trochę pójdzie w górę, co niektórym wybitnie przeszkadza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.