Skocz do zawartości

[koło tył] razem z kasetą i łańcuchem do 350zł

Biker92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich i prosze o pomoc. Od razu mówię że jestem nowy i proszę jeszcze o wyrozumiałość :D

Chciałbym abyście pomogli mi w doborze odpowiednich elementów (prpozycje) do koła (V-ki) i żeby suma nie przekroczyła 350zł (jak w temacie). Jeżdżę raczej po "ostrzejszym" terenie (las) i ew. jakieś schodki. Potrzebuje wytrzymałej obręczy i kasety 9-rzędowej. Mam starszą ramę a co zatym idzie przerzutka jest mocowana nie na hak (że się tak niefachowo wyrażę) tzn. przykręcana na "pół księżyc" (może zrozumiecie o co chodzi :P) problem w tym że niewiem czy to niebędzie przeszkodą dla szybkozamykacza i czy on mi się sprawdzi???? :035: Czy lepiej jest inwestować w lepszą kasetę czy łańcuch?? :blink:

Z góry dzięki za odp. PZDR!!

Napisano

-Obręcz Mavic XM117 - 90zł

-Piasta NOVATEC - 140zł (novatec ma dosyc drogie tylne piasty ja bym wolał coś tańszego np. Shimano DEORE FCM-510 za 60zł )

-Kaseta Sram 5.0, 8rz. - 75zł

-Łancuch Sram PC48 - 40zł

-Szprychy DT Champion - 55zł

-Nyple Sapim - 40zł

Czyli powiedzmy że jak chodzi o cenie to się jakoś tam zmieszcze.

Teraz mam jeszcze jedno ptanie bo jak będę miał kasete i łancuch Srama to czy będzie on współpracował z korbą Shimono deore fcm 510 (jakieś 4000km przebiegu) ?? chodzi mi tu o ewentualne przeskakiwanie bo gdzieś słyszałem że jak chodzi o napęd to kaseta, łańcuch i korba muszą być np. firmy shimano itp. (niemożna mieszać). Czy to jest prawda??

Napisano

Piasta Shimnao 510 itp to kicha , nie ma co oszczedzac , nyple 40 zl ? ;] , pozlacane sa ;) , zdecydowanie doloz do piasty.

Kasete za 54 zl na allegro widzialem.

Mozna mieszczac czemu nie , tylko teraz pytanie czy twoja korba nie ma juz wyrobionych blatow , po fotkach mozna by cos powiedziec wiecej. Mozliwe ze blaty nadal sa w bdb stanie i nie bedzie nic skakac , jak nie to wymiana blatow badz korby , blaty stalowe mozna w stosunkowo niskiej cenie zakupic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...