Skocz do zawartości

Wspólne wypady rowerowe Poznań

Ollaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 11.08.2015 o 12:08, Dydym napisał:

Hej,

W sobotę 15.08.2015 o godzinie 5.30 planuję wyskoczyć poza miasto, głównie dukty leśne.

Trasę jaką proponuję to:

Poznań - Suchy Las - Złotniki - Chludowo - Biedrusko (dojazd wzdłuż warty) - Poznań (NSR) lub Poznań (przez poligon) lub Poznań (główną szosą) lub Poznań (przez Puszczę Zielonkę).

Oczywiście jest możliwość modyfikacji trasy :)

Jestem z Poznania/Piątkowa. Godzina wczesna, aby można było pośmigać sobie w miarę normalnej temperaturze :)

Miejscem zbiorki może być Tesco na Opieńskiego (obok myjki bezdotykowej).

Chętnie bym się pisał tylko, że mam w tym tygodniu nocki więc dopiero ok. 6.00 jestem w domu...

Napisano

Przyszły weekend (22 i 23) chce w sobotę rano pojechać pociągiem w stronę Rębusza i jechać rowerem do Kołobrzegu. MTB z sakwami, spanie w okolicy Drawska Pomorskiego w agroturystyce jakieś. Jadę sam, jakby ktoś chciał się dołączyć to spoko.

Pogoda musi być sensowna, jakby było 40 stopni, albo padało bardziej niż lekko to zostaję.

Napisano
  W dniu 14.08.2015 o 20:20, 'Dydym' napisał:

Ja tez sie dostosuje, bez szaleństw :-) to o 7 koło tesco na opieńskiego i 2h jazdy ? Skad jestescie ?

No trochę daleko.. My jedziemy ze Swarzędza....

Napisano

Myślę, ze po dzisiejszej pogodzie no na tą godzinę to będzie trochę za mokro. Akurat ulewa trafiła mnie jak byłem na rowerze. Ciuchy i buty .. wszystko zgnojone...

Napisano

Jutro wstaję o 5 rano i jadę na pociąg na 6:14 w kierunku Rębusza. Po tym jadę w stronę Drawska Pomorskiego, tam mam nocleg w jakieś agroturystyce. Następnego dnia jadę do Szczecinka i wracam pociągiem do Poznania. To będzie mój pierwsza duża samotna przejażdżka. Dam znać po, trzymajcie kciuki.

Napisano

Cześć

Ktoś może planuje jakiś wypad na przyszły weekend (29-30)? Najchętniej pojechałbym gdzieś z noclegiem pod namiotem. Ktoś chętny?

A może ktoś potrzebuje towarzystwa? Ja rower treking. 

Napisano

Cześć, chciałbym poznać osoby chętne do wspólnych wyjazdów rowerowych.

Lubię trasy rowerowe, podczas których można podziwiać krajobrazy, przyrodę, ciekawe obiekty/zabytki.

Jazda raczej po drogach asfaltowych, utwardzonych drogach polnych, leśnych ścieżkach.

Preferuję trasy o długości w zakresie 30-80 km (chociaż zdarzało mi się też przekroczyć 100 km).

Mieszkam na Wildzie, mam rower górski z torbą na bagażniku - bardziej przypomina trekkinga niż MTB :) (planuję go w niedługim czasie zmienić)
Jeśli ktoś miałby ochotę wspólnie pojeździć, proszę o info.

Pozdrawiam,
Maciej

• 2 tygodnie później...
Napisano
  W dniu 15.05.2015 o 11:48, bobik314 napisał:

Dydym2 - faktycznie, to z bratem ;)

Ja dam znać po weekendzie jak będzie z czasem u mnie. W planach w środku tygodnia ma wyruszyć do Skoków. Trasę znam bardzo dobrze, jechałem tam sam 2 razy, a z kimś dodatkowe 2 razy. Średnia prędkość w ruchu osiągała 19km/h. To jest moja taka trasa wzorcowa, po której jeżdzę i chce nagrywać i robić zdjęcia, aby mieć ładne porównanie jak przyroda się zmienia. Trasa jest, subiektywnie, najładniejszą w okolicy Poznania. Jak ktoś uważa inaczej to chętnie usłyszę.

https://vimeo.com/album/2998832

https://vimeo.com/album/3396168

Ogólnie to zależy mi na odkrywaniu okolicy. (Nie)stety sporo północy Poznania już zjeździłem i dlatego aby coś zobaczyć nowego muszę mieć więcej czasu.

Może Wy wrzuccie jakie trasy byście chcieli zrobić? Albo co zrobiliście i polecacie?

Bobik314 oczywiście, że jedziesz najładniejszą trasą do Skoków, bo przejeżdżasz przez moją wiochę nagrywając filmik ;) ;) ;) A poważnie mówiąc to uderz kiedyś przez Puszczę Zielonkę, jest równie pięknie i więcej opcji do wyboru. Proponuję po przejechaniu mostu w Biedrusku pojechać prosto aż do Trzaskowa. Później Kamińsko, Zielonka, Głęboczek, Dzwonowo, Rejowiec, Antoniewo i Skoki. 

Napisano

Witajcie! Niniejszym pragnę przyłączyć się do grupy wielkopolskich kolarzy. :)

http://www.forumrowerowe.org/topic/191334-poszukuje-towarzystwa-na-wspolne-wyprawy-puszcza-zielonka-park-krajobrazowy-promno-i-okolice/

W powyższym wątku opisałem pobliską mi okolicę, w której głównie jeżdżę. Biorąc pod uwagę Wasz wątek, nie jestem pewien czy mój był konieczny. :) Nie mniej jednak, jestem i będę śledził planowane wypady.

P.S. Weekend zapowiada się dość atrakcyjnie pod względem pogody. :)

Napisano

siux:

http://umapa.pl/Cw0wQ

Jechałem już po tamtej okolicy, subiektywnie wolę "obok Twojego domu" ;) Spróbuję w tym roku przejechać i ponownie sprawdzić. Ja tam jechałem jak albo było przed wiosną i mało zieleni, albo było bardzo dużo piachu. 

wszyscy:

Ja między 15 a 26 września będę trochę niedostępny.

Ostatnio z Mikiem z forum zrobiliśmy podobną trasę http://umapa.pl/1FmPN jednak ilość piachu przekonywała nas, aby jeździć po asfalcie.

Napisano

Moja wczorajsza trasa, dystans ok. 45 km. Można powiedzieć, że była dość urozmaicona jeśli chodzi o nawierzchnię. Pogoda i warunki - świetne!

Prawdopodobnie zaraz pakuję manatki i ruszam w kolejną. Może spotkam kogoś z Was w terenie. :)

Napisano

hmm.. jakby ktos chcial kombinować to w tym tygodniu mozna pojezdzic w okolicach Torunia i grudziądza za 1zł ;)

Przynieś książkę i złap bilet tygodniowy na dowolną relację za 1 zł !

http://arriva.pl/art/660/rusza-kolejowa-czytelnia-arriva.html

czyli trzeba dojechac do Grudziadza PKP, a potem wymyslić relację wokol ktorej warto robić trasy rowerowe ;)

Pytanie czy to obowiązuje tez na rower, ale najwyzej doplaci się za sam rower.

Ktos chętny? ;)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.