Skocz do zawartości

[5000zł-5500zł] Full suspension DH/FR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam dobrego i niezawodnego roweru do DH/FR z pełnym zawieszeniem.

Znalazłem ofertę nowego modelu z roku 2013, mam na myśli rower Scott Voltage FR30.

Czy ktoś ma lub miał ten rower i może podzielić się opinią na ten temat ?

Jestem również otwarty na inne wasze propozycje !

Mój wzrost: ok.188cm

Moja waga: ok. 90kg

Pozdrawiam

Napisano

Z nowych oferta Authora Ninja jest w założonej kwocie lub Dartmor Wish za ciut więcej bo 6300. Trzeba by się tylko o dostępność zapytać.

Napisano

Powiem szczerze, że nie chce już mieć do czynienia z RST. Strasznie się zawiodłem na tej firmie.
Zaczynam przymierzać się właśnie do Scotta Voltagea FR30, tylko jedynym problemem może być wielkość ramy - M maks.
Przy moim wzroście może to być uciążliwe.
Dzięki za propozycję Beskid

Napisano

Taka ogólna uwaga: Gdyby ktoś Ci proponował używany sprzęt, zapytaj, czy daje gwarancję, że rama nie jest już u kresu wytrzymałości i czy weźmie odpowiedzialność za ew. fatalne skutki jej pęknięcia/złamania się. Oczywiście, każda używka to ryzyko, ale akurat tutaj jest ono szczególnie wysokie, bo wiadomo jak traktowane są te rowery. 

Napisano

Chyba trochę przesadzasz, a nawet jeżeli juz coś się popsuje to nie od razu cały rower w 100% tylko raczej jedna część.

Sam jeżdżę już 3 rok na używanyej zjazdówce i w sumie nikt z moich znajomych nie miał w życiu nowej zjazdówki... Wszyscy leca na używanych sprzętach.

Poza tym, obczaj jakie bajki z używek masz w tej cenie, w nowym na bank nie będziesz maił tam topowego osprzętu.

Przykładowo to co sam znalazłem (to nie moje ogłoszenie) w podobnej cenie i osobiście wolał bym to od scotta:

http://allegro.pl/specialized-demo-7-ii-fox-40-rc2-dh-fr-i5065161658.html

I tak z ciekawości na jakim osprzęcie ten upatrzony przez Ciebie scott?

Zastanów się też czy rower ma być bardziej do DH czy FR, bo jednak jakaś różnica jest.

Ps. z tego co słyszałem to voltage jest dosyć duża jak na swoją rozmiarówkę.

Napisano

Tutaj zawiodła tylko jedna część - główny trójkąt:

gt_fury_2014_broken_frame.jpg

Co do tego Demo:

Ramę z damperem kupiłem używaną w stanie idealnym data zakupu w papierach które otrzymałem z ramą to 4.2.2011

Rama ma 4-5 lat (Demo 7 wyszedł w lipcu 2009 r.) i to nawet nie jest jej pierwszy właściciel.

Napisano

Jestem świadomy zagrożeń w wyniku kupna używki. Nigdy nie wiadomo co się kupi. Jednemu trafi się usterka za kilkadziesiąt złotych i drugiemu za kilka stów lub nawet tak jak na zdjęciu wyżej.

Dlatego wolę nówkę, bo mam gwarancję i świadomość, że ten rower nie był używany.

Ogólnie w mojej okolicy gór nie ma. Tylko w lesie takim są traski i skocznie, więc niewiadomo jakiej maszyny to nie potrzebuję.

Scott Voltage FR30 akurat nówka w promocji za 5300zł znalazłem. ( Rock Shox Domain, X-Fusion Vector R )
Chyba go kupię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...