Bormaszyna Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Witam, Szukam dobrego i niezawodnego roweru do DH/FR z pełnym zawieszeniem. Znalazłem ofertę nowego modelu z roku 2013, mam na myśli rower Scott Voltage FR30. Czy ktoś ma lub miał ten rower i może podzielić się opinią na ten temat ? Jestem również otwarty na inne wasze propozycje ! Mój wzrost: ok.188cm Moja waga: ok. 90kg Pozdrawiam
cr4zylucky Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Jeśli chodzi o takie zabawki to polecam forum na emtb.pl
RafalSBK Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 dh-zone.com/forum użyj tam wyszukiwarki bo postów o tej tematyce jest od..... poprostu jest dużo. możesz użyć też google. https://www.google.pl/webhp?tab=ww&ei=vRqLVKuuOaO6ygO06ICwDA&ved=0CAMQ1S4&gfe_rd=cr#q=Scott+Voltage+FR30+opinie
beskid Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Z nowych oferta Authora Ninja jest w założonej kwocie lub Dartmor Wish za ciut więcej bo 6300. Trzeba by się tylko o dostępność zapytać.
Bormaszyna Napisano 15 Lutego 2015 Autor Napisano 15 Lutego 2015 Powiem szczerze, że nie chce już mieć do czynienia z RST. Strasznie się zawiodłem na tej firmie.Zaczynam przymierzać się właśnie do Scotta Voltagea FR30, tylko jedynym problemem może być wielkość ramy - M maks.Przy moim wzroście może to być uciążliwe.Dzięki za propozycję Beskid
Galvatron Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Taka ogólna uwaga: Gdyby ktoś Ci proponował używany sprzęt, zapytaj, czy daje gwarancję, że rama nie jest już u kresu wytrzymałości i czy weźmie odpowiedzialność za ew. fatalne skutki jej pęknięcia/złamania się. Oczywiście, każda używka to ryzyko, ale akurat tutaj jest ono szczególnie wysokie, bo wiadomo jak traktowane są te rowery.
RafalSBK Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Chyba trochę przesadzasz, a nawet jeżeli juz coś się popsuje to nie od razu cały rower w 100% tylko raczej jedna część. Sam jeżdżę już 3 rok na używanyej zjazdówce i w sumie nikt z moich znajomych nie miał w życiu nowej zjazdówki... Wszyscy leca na używanych sprzętach. Poza tym, obczaj jakie bajki z używek masz w tej cenie, w nowym na bank nie będziesz maił tam topowego osprzętu. Przykładowo to co sam znalazłem (to nie moje ogłoszenie) w podobnej cenie i osobiście wolał bym to od scotta: http://allegro.pl/specialized-demo-7-ii-fox-40-rc2-dh-fr-i5065161658.html I tak z ciekawości na jakim osprzęcie ten upatrzony przez Ciebie scott? Zastanów się też czy rower ma być bardziej do DH czy FR, bo jednak jakaś różnica jest. Ps. z tego co słyszałem to voltage jest dosyć duża jak na swoją rozmiarówkę.
Galvatron Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Tutaj zawiodła tylko jedna część - główny trójkąt: Co do tego Demo: Ramę z damperem kupiłem używaną w stanie idealnym data zakupu w papierach które otrzymałem z ramą to 4.2.2011 Rama ma 4-5 lat (Demo 7 wyszedł w lipcu 2009 r.) i to nawet nie jest jej pierwszy właściciel.
Bormaszyna Napisano 15 Lutego 2015 Autor Napisano 15 Lutego 2015 Jestem świadomy zagrożeń w wyniku kupna używki. Nigdy nie wiadomo co się kupi. Jednemu trafi się usterka za kilkadziesiąt złotych i drugiemu za kilka stów lub nawet tak jak na zdjęciu wyżej. Dlatego wolę nówkę, bo mam gwarancję i świadomość, że ten rower nie był używany. Ogólnie w mojej okolicy gór nie ma. Tylko w lesie takim są traski i skocznie, więc niewiadomo jakiej maszyny to nie potrzebuję. Scott Voltage FR30 akurat nówka w promocji za 5300zł znalazłem. ( Rock Shox Domain, X-Fusion Vector R )Chyba go kupię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.