Skocz do zawartości

[~2000] Crossoowy rower - ocena 2 modeli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie dzis odebrałem Viper-a, ogólnie rower super, ale po obejrzeniu w domu cosik mi nie pasuje-mianowicie na stronie jest podane "manetki-alivio m390",a tymczasem manetki na rowerze to acera...gdzieś jest pomyłka ale ja chciałem alivio a sa acera...co radzicie, pisac reklamacje?a w dzialaniu duza roznica bedzie miedzy nimi?

Napisano

Jeśli kupiłeś nowy rower są marne szanse że ktoś podmienił manetki - w sklepach nikt nie ma czasu ani ochoty na wymianę podzespołów. Za to na stronie każdego producenta praktycznie jest dodatkowo w opisie, że specyfikacja może ulec zmianie bez ostrzeżenia - i tutaj nikt nie ma na to wpływu, a na pewno sprzedający. Wątpię też że przy jakiejkolwiek zmianie specyfikacji przez producenta sklep by zauważył te zmiany - chyba że sprzedaje tylko kilka rowerów.

To co możesz zrobić - albo cieszyć się nowym rowerem, albo - wysłać reklamację do sprzedawcy (o wymianę manetek lub gratyfikację finansową), albo - masz 14 dni od chwili zakupu na wysłanie informacji że chcesz rower zwrócić. Chyba że nie otrzymałeś informacji o możliwości zwrotu towaru - wtedy na zwrot masz rok. Jeśli regulamin sklepu nie stanowi inaczej, zwracasz rower na swój koszt, musi być oczywiście odpowiednio zabezpieczony do transportu, bo jeżeli dojedzie uszkodzony sklep go może nie przyjąć. Tyle w kwestii przepisów :)

Jeździłem na rowerach z manetkami alivio i acera (nowe modele manetek owczywiście, bo stare róźnią się diametralnie) - jak dla mnie działają tak samo - aby zauważyć skok jakościowy trzeba by przeskoczyć do deore slx. Ale tutaj wychodzi polityka Shimano przenoszenia rozwiązań technicznych z grup wyższych do niższych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...