Skocz do zawartości

[manetka]Nie odbija. Obejma

mrSpock

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Manetka to Alivio 8rz.
Wszystko jest ok do momentu kiedy nie dokręcę obejmy manetki do kierownicy z momentem takim aby się na niej nie poruszała. Na sucho, bez linki też jest ok, przy podciąganiu co jeden ząbek też wraca do pozycji wyjściowej. Dopiero przy podciąganiu przerzutki o kilka zębatek triger zostaje. Jeśli w momencie w którym manetka jest zapadnięta poluzuje śrubę obejmy to momentalnie odskakuje i jest OK.

Nie jest to sprawa zabrudzonych linek, bo to nie sprężyna przerzutki odpowiada za powrót, prawda? Ale dla ścisłości - pancerze i linki są nowe.

Oraz pytanie poboczne.

Czy to normalne, że nowa korba z nowym suportem na octalink może mieć bicie 1-2mm?

Napisano

Jeśli w momencie w którym manetka jest zapadnięta poluzuje śrubę obejmy to momentalnie odskakuje i jest OK.

Przyjrzyj się dokładnie obudowie czy nie ma żadnych pęknięć.

Napisano

Poszedłem tym tropem i udało mi się nieświadomie naprawić.

Pęknięta nie jest, ale po poluzowaniu górnej pokrywki działanie wróciło do normy. 

Dokręciłem mocno odejmę, w pozycji "trigera" podciągającego przerzutkę dokręciłem pokrywkę i działa.

Dziwne...

Napisano

miałem taką samą sytuację - u mnie wystarczyło wystarczyło odkręcić z kierownicy i dokręcić ponownie - być może była zbyt mocno dopchnięta do korpusu klamki hamulca. Po odkręcenieu i dokręceniu więcej się tak nie zdarzyło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...