bobek12111 Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Witam.Czy klamkomanetka Acera będzie dobrze współpracowała z przerzutką Deore? Czy nie wpłynie to jakoś na zużycie zębatek kasety? W serwisie jakoś co do tego mieli wątpliwości. Klamkomanetka: Acera ST M390 przerzutka: Deore RD-M615 GS
tobo Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Manetka jest z grup dziewieciobiegowych, przerzutka z Shimanowskich dziesieciobiegowych. Nie beda ze soba wspolpracowaly.
tobo Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 A nie mozesz jej oddac sprzedawcy i wziac wlasciwej?
bobek12111 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Napisano 7 Lutego 2015 Kupiłem ją we wrześniu i cały czas leżała bo kompletowałem całą resztę napędu. Założyli mi ją w tym tygodniu dopiero w serwisie. Nie jeździłem na niej ani razu jeszcze bo nawet roweru jeszcze nie widziałem po montażu. W sklepie nie przyjmą z powrotem po ponad 4 miesiącach. Nie zauważyłem że ona jest na 10rz. Wydawało mi się że kupuję na 9.
tobo Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Jesli jest nowa to napisz grzeczne zapytanie do sprzedawcy - podaj jaka jest sytuacja i ze chcialbys wymienic na przerzutke kompatybilna (jesli maja w ofercie jakis model). Pokryjesz koszt wyslania do nich swojej i koszt wyslania nowej - uwazam ze jest duza szansa by sprzedawca sie zgodzil, bo niby czemu nie? Przerzutka ma znaczek mega9 czy dyna sys?
bobek12111 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Napisano 7 Lutego 2015 Zadzwonię do sklepu, może coś się uda wskórać.Dyna Sys
bobek12111 Napisano 7 Lutego 2015 Autor Napisano 7 Lutego 2015 A jeśli uda mi się wymienić tą przerzutkę na odpowiednią to to że manetka jest Acera a przerzutka Deore będzie jakoś wpływało na odpowiednie działanie przerzutki? Można tak połączyć Acera z Deore?
tobo Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 Jesli acera jest 9biegowa jak kaseta to mozesz podpiac do tego przerzutke deore 9sp (mega 9 drive, taki napis musi sie znajdowac na przerzutce, bo sa tez deore 10tki dyna sys)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.