Skocz do zawartości

[napęd] kompatybilność klamkomanetki oraz przerzutki

bobek12111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy klamkomanetka Acera będzie dobrze współpracowała z przerzutką Deore? Czy nie wpłynie to jakoś na zużycie zębatek kasety? W serwisie jakoś co do tego mieli wątpliwości.

Klamkomanetka: Acera ST M390

przerzutka: Deore RD-M615 GS

Napisano

Kupiłem ją we wrześniu i cały czas leżała bo kompletowałem całą resztę napędu. Założyli mi ją w tym tygodniu dopiero w serwisie. Nie jeździłem na niej ani razu jeszcze bo nawet roweru jeszcze nie widziałem po montażu. W sklepie nie przyjmą z powrotem po ponad 4 miesiącach. Nie zauważyłem że ona jest na 10rz. Wydawało mi się że kupuję na 9.

Napisano

Jesli jest nowa to napisz grzeczne zapytanie do sprzedawcy - podaj jaka jest sytuacja i ze chcialbys wymienic na przerzutke kompatybilna (jesli maja w ofercie jakis model). Pokryjesz koszt wyslania do nich swojej i koszt wyslania nowej - uwazam ze jest duza szansa by sprzedawca sie zgodzil, bo niby czemu nie?

Przerzutka ma znaczek mega9 czy dyna sys?

Napisano

A jeśli uda mi się wymienić tą przerzutkę na odpowiednią to to że manetka jest Acera a przerzutka Deore będzie jakoś wpływało na odpowiednie działanie przerzutki? Można tak połączyć Acera z Deore?

Napisano

Jesli acera jest 9biegowa jak kaseta to mozesz podpiac do tego przerzutke deore 9sp (mega 9 drive, taki napis musi sie znajdowac na przerzutce, bo sa tez deore 10tki dyna sys)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...