Skocz do zawartości

[1000zł] przełaj/MTB SS za grosze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Nadeszła zima, wiec szosa odstawiona do garażu, a na czymś trzeba jeździć. Mieszkam w okolicy Warszawy, więc wszystkie trasy są płaskie jak stół. Pożyczyłem od znajomego starego Gary Fishera aby pośmigać po lasach, spodobało mi się, lecz jest jeden problem, czyli czyszczenie roweru :) Wszystkie trasy wyglądają teraz jak bagno, więc po każdej jeździe muszę go doprowadzać do ładu przez pół godziny, a przerzutki i kaseta podczas jazdy zapychają się błotem i biegi nie chcą wskakiwać.

Wtedy zacząłem myśleć o singlu, jednak nie wiem czy to dobre rozwiązanie na płaski teren. Idealny moim zdaniem wyborem na okoliczne trasy byłby przełaj, ale cena nawet używanych to około 2000zł, a używanych ram praktycznie nie ma. 

Do rzeczy:

Chcę złożyć rower na zimę i bardzo słabą pogodę za małe pieniądze (góra 1000zł), który będzie prosty, bezawaryjny, działający i chyba jednobiegowy. Tutaj potrzebuję Waszej rady jak się za to zabrać i czy w ogóle single speed będzie dla mnie dobrym wyborem, czy lepszy będzie przełaj czy MTB i co najlepiej kupić.

Dzięki i pozdrawiam!

Napisano

W razie czego mam na sprzedaż rower który złożyłem sobie właśnie na zime aczkolwiek sytuacja zawodowa sprawiła że do wiosny raczej nie będę miał okazji pośmigać :/ Założeniem była właśnie uproszczona konstrukcja (żeby nie miało co rdzewieć) dlatego z przodu jest jedna tarcza więc nie ma tez przedniej przerzutki. Z tyłu jest 7 biegów bo jednak jakieś się w zimie przydają. Rama i widelec to nieźle zachowany oldshoolowy GT Karakoram ! Koła, opony, łańcuch, wolnobieg, przerzutka, pedały, kierownica, chwyty i rogi są nowe! Jak byś był zainteresowany to porobie więcej fot i napiszę coś więcej ;)

P.s - Fotka jest w moim "garażu" a cena jaka mnie interesuje to 650zł ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...