Skocz do zawartości

[przezutka przod i tyl] dobór kompatybilnych przezutek z napedem i rama

buku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Prosilbym o pomoc w doborze dlugosci wozka tylnej przezutki SLX oraz przezutki przedniej SLX

Moj naped to:

Korba 2x10, 38-26 przelozen

Kaseta 11-36 przelozen

oraz rama Accent Peak 2014 29"(mocowanie przezutki przedniej 34,9mm)

Dowiedzialem sie, ze dlugi i sredni wozek przezutki tylnej obsluzy taka konfiguracje napedu. Ktory jednak bedzie lepszy wedlug was do tego zestawu ? 

W sklepie rowerowy.com udzielono mi odpowiedzi, ze ta przezutka przednia http://rowerowy.com/sklep/czesci/przerzutka-przod/shimano/prod/shimano-slx-fd-m671-10 bedzie odpowiednia. Zastanawia mnie jednak fakt bo w opisie jest napisane ,,przerzutka kompatybilna z trzyrzędowymi korbami ''. Co o tym myslicie ? bedzie ona ok czy trzeba wybrac inna ? 

Pozdrawiam.

Napisano

Lepszy będzie średni wózek, a przerzutka ogarnie tym bardziej, że masz tylko 12 ząbków różnicy. Nie mniej jednak z przerzutką dedykowaną do korb z 3ma blatami możesz się delikatnie napocić przy regulacji do 2.

Jak już wymieniać to poszukałbym dedykowanej. Taką to można zostawić jak już jest, a nie kupować.

Napisano

Ok dzieki przezutka przednia jeszcze nie jest kupiona takze chce dobrac jak najlepsza.

Myslisz, ze ta bedzie ok do mojego zestawu http://rowerowy.com/sklep/czesci/przerzutka-przod/shimano/prod/FDM676 ?

Tylko jest napisane ze kompatybilna z napedem 2x10 tyle, ze ,, do zebatek 44-38t '' oraz ,, pojemnosc 14t '', a ja sie kompletnie na tym nieznam i jeszcze te rozne wersje ciagow sa i mocowania  :) 8 lat jezdzenia na jednej zebatce z przodu i czlowiek glupi, pierwszy raz mam stycznosc z wyborem przedniej przezutki.

Napisano

Byłaby bardzo OK, gdyby była mocowana na obejmę - Direct Mount to mocowanie na śrubę do przystosowanej do tego ramy. Istnieją adaptery od biedy, czyli taka obejma, do której przykręca się przerzutkę.

Do zębatek 44-38 oznacza, że większa zębatka może mieć od 44 do 38 zębów, a pojemność to po prostu największa różnica pomiędzy ilością zębów zębatek.

Ty masz blat 38, a różnicę 12T, więc będzie pasować idealnie.

Ciąg w nowych przerzutkach jest uniwersalny, czyli nie ważne czy linka biegnie Ci od góry czy pod suportem - zawsze można zamocować.

Napisano

Kurcze niewidze niestety przezutki  slxa kompatybilnej z napedem dwu rzedowym o ciagu uniwersalnym i mocowaniem 34,9mm ; /

Napisano

Tez wlasnie juz znalazlem przezutke z opcja pod moja rame :) Zmylil mnie poprostu rowerowy.com bo mieli ta opcje z Direct Mount na stronie i myslalem ze tylko takie sa, ale dzieki !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...