arek_wro Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Dobrze mieć zapas pod krokiem, ale mam wrażenie, że jest on czasem demonizowany. W sytuacjach awaryjnych albo lecisz na bok, a wtedy się podpierasz nogą, a rower pochyla się w bok, albo lecisz siłą rozpędu do przodu. W drugim przypadu twoje jajka lądują na górnej rurze, ale w okolicy główki ramy, a tam mało kto ma jakikolwiek zapas. Poboli i przestanie. Taki już los, nas facetów Pzrymierzałeś się do roweru w butach? Podeszwa jednak sporo daje.
MartinH Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 W piątek odebrałem swojego Radona. Wrażenia wizualne znakomite - jest dyskretny, ale piękny. Są też niestety minusy: wysokość ramy 20" jest dla mnie na styk, tzn. pod kroczem mam jakieś 1-2 cm luzu. W sytuacjach awaryjnych może być za mało. Długość ramy OK. No i sam nie wiem - zostawić, czy odesłać i ew. wymienić na 18"? Ale tu z kolei pewnie zabraknie długości. Sam już nie wiem... Może zrobić małą rundkę po (suchych) asfaltach w ramach próby - chyba nie zabrudzi się tak, żeby nie chcieli go przyjąć? Jeśli jeździsz tylko w okolicach Elbląga to może i ten przekrok nie będzie robił problemu, ale jeśli zapuszczasz się w Beskidy to tutaj już bym się zastanawiał czy go nie wymienić Nieraz miałem awaryjne sytuacje i zapas się przydaje. A ile masz wzrostu jeśli mogę spytać? Co do zwrócenia roweru, który był używany to zostawię bez komentarza.
beskid Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Pocieszyłeś mnie, beskid. Ale chcę uszczegółowić, że 2 cm to tak do granicy krocza, więc klejnoty spoczywają na ramie U mnie się wręcz "obijają" bo zamiast jeżdzić na 18" wolę 19-kę i nigdy problemu z tym nie miałem. Zawsze jak coś to lecę gdzieś na boki. Ale wiadomo sprawa to indywidualna. Co do reszty w tym oddawania już używanego roweru to Ci niestety już nie pomogę.
eSKa Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Pzrymierzałeś się do roweru w butach? Podeszwa jednak sporo daje Przymierzałem. W butach na dość wysokiej podeszwie, w których zwykle jeżdżę, jest oczywiście lepiej. Jeśli jeździsz tylko w okolicach Elbląga to może i ten przekrok nie będzie robił problemu ... Jeśli komuś Elbląg kojarzy się z płaskimi jak stół Żuławami, to jest w błędzie. Owszem, na południe od mista są płaskie Żuławy, ale na północy rozciąga się Wysoczyzna Elbląska, której do gór wprawdzie dużo brakuje, ale jest to teren mocno pofałdowany i nie brakuje tam leśnych ścieżek, gdzie ze względu na stromizny - pryznajmniej ja - nie byłbym w stanie ani wjechać ani zjechać, i to na żadnym rowerze. A ile masz wzrostu jeśli mogę spytać? 183 cm i 85 cm nogi. Co do zwrócenia roweru, który był używany to zostawię bez komentarza. Co innego towar "używany", a co innego przymierzony i wstępnie przetestowany. Przecież w większości sklepów rowerowych nie robią problemu ze zrobieniem rundki próbnej choćby po placu przed sklepem. Nie mam zamiaru tym rowerem jechać na wycieczkę 50 km albo w teren... Zresztą aby rozwiać wątpliwości i być fair wobec sprzedawcy wysłałem do Bike Discount maila w tej sprawie i otrzymałem odpowiedź, że nie widzą problemu w zrobieniu małej jazdy testowej ("little testride") po suchym asfalcie. No i kwestia manetek i wyświetlaczy. Pan Z B-S serdecznie przepraszał, że wprowadził mnie w błąd, i w ramach rekompensaty zaproponował voucher wartości 30 EUR do wykorzystania w ich sklepie ... Pomyślałem sobie, że sprzedam te manetki założone na rowerze (wersja I-Spec, bez wskaźnika) i kupię u nich z wykorzystaniem ww. rabatu np. takie XT w wersji nie I-Spec, za to z wyświetlaczem. http://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-xt-gear-shifters-set-rapidfire-sl-m780-2-3x10-incl.-wires-cables-46041/wg_id-6858 Jednak dostałem info, że te nie będą pasować. Nie bardzo rozumiem - nie będą pasować do klamek hamulcowych? Może mi ktoś wytłumaczyć, jak to jest z tym I-Spec? Ogólnie wiem, że chodzi o mocowanie manetki i klamki hamulca jedną obejmą do kierownicy, ale myślałem, że można zostawić klamki, a założyć inne manetki? A jeśli tak się nie da, to znaczy, że musiałbym wymienić też klamki hamulcowe? Czy też cały komplet hamulcowy... ale wtedy to już robią się wydatki.
MartinH Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Manetki będą pasowały, bo montujesz je na kierownicy, a nie do klamek hamulcowych
eSKa Napisano 17 Lutego 2015 Autor Napisano 17 Lutego 2015 Manetki będą pasowały, bo montujesz je na kierownicy, a nie do klamek hamulcowych Też tak mi się wydawało, ale gość z Bike Discount upiera się, że nie będą pasować. Czy może chodzić o to, że manetki nie będą mieścić się na kierownicy obok tych hamulców I-Spec (BR M-506)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.