BorucGT Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Witam mam pytanie miał ktoś kiedyś kontakt z licznikami analogowymi. Na jakiej zasadzie działa taki licznik ?
seraph Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Prawdopodobnie tak jak w starych motocyklach. Do piasty przymocowana jest tarcza, od której napędzana jest wirująca w pancerzu linka. Licznik skalibrowany pod odpowiedni rozmiar koła odczytuje prędkość koła z prędkości linki - jest tam jakby krzywka, która "podbija" wskazówkę coraz wyżej wraz ze wzrostem prędkości.
GrzesPL Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Dzień dobry Dokładnie tak, jak działały motocyklowe swego czasu. http://www.roowery.pl/towar/148/licznik-rowerowy-analogowy-taxi-z-dziennym-wskazaniem-kilometrow-cc882-26.html Pozdrawiam
seraph Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 O ile jest dobrze spasowane i nasmarowane to nie jesteś w stanie tego odczuć tym bardziej, że "ramię" jest minimalne, bo mocowane jest do piasty. Spowalnia raczej mniej niż dynamo w piaście, a takiego oporu ludzie nie wyczuwają.
BorucGT Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Napisano 23 Stycznia 2015 Okej dzięki panowie za pomoc. Jak by ktoś się pytał czemu nie chcę elektronicznego to już odpowiadam. Bardziej do mojego roweru (Romet Sport z 1986) według mnie pasuje analog jakoś nada fajniejszy klimat a na chociaż przybliżonej prędkości jazdy mi trochę zależy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.