Skocz do zawartości

[przerzutka] przednia- pytanie o pojemność

kalisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kupiłem przezutke shimano slx m671 i nie zwróciłem uwagi na pojemność. Przezutka ma pojemnosc 18t a u mnie w korbie wychodzi 22t. czyli 22-32-44. czyli domyslacie sie jaki jest problem. Dokładnie jak zrobie że na młynku nie ociera o dolna prowadnice to ociera o blat i na odwrórt. i teraz pytanie czy jak bym zmienił młynek na 24t czy by to działało czy musze zmienic blat na 42 czy zmienic przezutke z pojemnością 22t?

Napisano

Najlepiej zmienić przerzutkę i nie będzie problemu. Jeśli na nowej nie jeździłeś i kupiłeś stacjonarnie to może spróbuj się dogadać ze sprzedawcą na możliwość wymiany na pasującą?

Jeśli zmienisz młynek to problem złagodnieje, ale może do końca nie zniknąć - istnieje szansa, że uda się pięknie wyregulować, ale uzbrój się w cierpliwość. Moim zdaniem zmiana i młynka i blatu nie ma ekonomicznego sensu.

Napisano

Ok.a wiecie moze gdzie moge dostac takiego slxa z ponemnoscia 22t w cenie taka jaka kupilem ta przezutke? Czyli ok 80zł. Bo najtansza znalazlem za 110zl

Napisano

Może być ciężko, bo to 9 rzędowa przerzutka i jest ich mało przez to są droższe od 10 rzędowych.

Może poszukaj Deore - ja mam i złego słowa nie mogę powiedzieć. No chyba, że chcesz lekko, albo kompletną grupę mieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...