kalisiek Napisano 17 Stycznia 2015 Napisano 17 Stycznia 2015 Witam. Kupiłem przezutke shimano slx m671 i nie zwróciłem uwagi na pojemność. Przezutka ma pojemnosc 18t a u mnie w korbie wychodzi 22t. czyli 22-32-44. czyli domyslacie sie jaki jest problem. Dokładnie jak zrobie że na młynku nie ociera o dolna prowadnice to ociera o blat i na odwrórt. i teraz pytanie czy jak bym zmienił młynek na 24t czy by to działało czy musze zmienic blat na 42 czy zmienic przezutke z pojemnością 22t?
seraph Napisano 17 Stycznia 2015 Napisano 17 Stycznia 2015 Najlepiej zmienić przerzutkę i nie będzie problemu. Jeśli na nowej nie jeździłeś i kupiłeś stacjonarnie to może spróbuj się dogadać ze sprzedawcą na możliwość wymiany na pasującą? Jeśli zmienisz młynek to problem złagodnieje, ale może do końca nie zniknąć - istnieje szansa, że uda się pięknie wyregulować, ale uzbrój się w cierpliwość. Moim zdaniem zmiana i młynka i blatu nie ma ekonomicznego sensu.
kalisiek Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Napisano 17 Stycznia 2015 Ma ktoś jeszcze jakies propozycje? Prosze o szybką pomoc
kalisiek Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Napisano 18 Stycznia 2015 Kurcze, koledzy, Nikt wiecej nie pomoze? Zalezy mi na czsie. Prosze o pomoc.
mklos1 Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Zdecydowanie wymiana przerzutki jest bardziej ekonomiczna niż modyfikacje korby.
kalisiek Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Napisano 18 Stycznia 2015 Ok.a wiecie moze gdzie moge dostac takiego slxa z ponemnoscia 22t w cenie taka jaka kupilem ta przezutke? Czyli ok 80zł. Bo najtansza znalazlem za 110zl
seraph Napisano 18 Stycznia 2015 Napisano 18 Stycznia 2015 Może być ciężko, bo to 9 rzędowa przerzutka i jest ich mało przez to są droższe od 10 rzędowych. Może poszukaj Deore - ja mam i złego słowa nie mogę powiedzieć. No chyba, że chcesz lekko, albo kompletną grupę mieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.