rodszyld69 Napisano 21 Grudnia 2014 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor tematu sam zdecyduje jaki rower kupi, my tylko uświadamiamy czy warto czy też nie. Gdy się trochę zorientuje w temacie, zakupi rower to wtedy jest nie ważne czy kupi 26", 29" czy 27,5'. ważne aby podjął świadomą decyzję i później nie rozpaczał na forum że źle mu doradzono. Moje zdanie jest takie, że na jazdę jaką preferuje autor to zdecydowanie wybrałbym crossa, ewentualnie 29er gdyż można go lekko przystosować do takiej jazdy.
maciejga Napisano 21 Grudnia 2014 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor tematu sam zdecyduje jaki rower kupi, my tylko uświadamiamy czy warto czy też nie Dokładnie I przeważnie każdy radzi co innego ale to już Autora problem by wyłowić z tego przydatne mu opinie Powodzenia w wyborze, ja już chyba wszystko powiedziałem w temacie.
modrzew Napisano 21 Grudnia 2014 Napisano 21 Grudnia 2014 Jestem z Krakowa (...) Raczej do miasta czasem wyjazd pod kopiec, nie będę nim jeździl po lesie.A ja do takiego zastosowania nadal sugerowałbym rower miejski i jeśli byłaby taka możliwość to z piastą wielobiegową zamiast zewnętrznych przerzutek. Kwestia kół 27,5" i podobnych to w takim wypadku pomijalna kwestia, bo nie chodzi tu o rower w teren. Kończąc temat "roweru za 1/4 ceny", to gratuluję ewentualnego zakupu takiego strucla za dajmy na to 1300zł po typowym wyeksloatowaniu Jakoś nadal nie wierzę w odsprzedaż po roku i w dobrym stanie "bo chcę nowszy/lepszy a starego trzymałem pod kocem".
5z0p3n Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Napisano 21 Grudnia 2014 Z unibike nie mieli już nic. Testowałem cross level A2 Merida jakis cross pisałem wyzej na 29 Ghost se 1300 na tym crosie merdiy nie odczułem zebym jechał szybciej niz na level a2, postawa bardzo wyprostowana, nie wydawala sie byc sportowa. levela 2 byl zbyt pochylonyz kolei, ten ghost był posredni w siedzeniu wygodny. Chciałbym widziec co kupuje a wyglada ze nie ma w sklepach roweru dla mnie :/ Koła 26 umrą? To że ktoś wystawina olx rower uzywany za 1600 keidy nowy jest za 1800 nie znaczy ze poojdzie. Wolał bym wtedy dołożyć do nowego.
modrzew Napisano 21 Grudnia 2014 Napisano 21 Grudnia 2014 Już umarły, co nie znaczy że taki sprzęt nagle z dnia na dzień przestał być dostępny i nie da się już na tym jeździć PS. Przymierz się jeszcze do rowerków pokroju Kross Seto czy Inzai.
5z0p3n Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Napisano 21 Grudnia 2014 takie bez zmiany biegów odpadają.Nie wydaje na kopiec Postaram sie odwiedzić jeszcze sklep w krakowie z Rometem oraz Limber tasso http://www.limber.pl/dealerzy.phpwyglada że mają go w KRK, jutro zadzwonie.
maciejga Napisano 21 Grudnia 2014 Napisano 21 Grudnia 2014 Możesz jeszcze podjechać do http://www.rowerowy.biz/ tam mają sporo rowerów (KROSS, Kellys)
modrzew Napisano 21 Grudnia 2014 Napisano 21 Grudnia 2014 takie bez zmiany biegów odpadają.Nie wydaje na kopiec Pierwszy ma napęd 3x8 a drugi 8-biegową piastę
5z0p3n Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Napisano 21 Grudnia 2014 Patrzyłem także na Tomar, jednak mają to samo co go ride i secesja a sa dalej:/ Tez nie maja Unibike zeb się do niego przymierzyć. Podsumowując, szukamy rowery o kołach 27,5, 28 lub 29" wiekszych niż 26 bo to nowszy trend który się przyjmie. Z MTB w tej cenie i tych kolach ciezko wiec jesli nie znajdziemy to coś z Crossa. Zastanawia mnie dlaczego wtey w sklepei caproponwoano mi merdie zamiast tego krossa http://www.goride.pl/kross-evado-30-2014-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1228.html
5z0p3n Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Napisano 23 Grudnia 2014 A co sądzicie o Kross Level B3? http://www.goride.pl/kross-level-b3-2014-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1218.html dziaj jade go testować Zamówiłem dzisiaj Kross Level B3 MTB na duzych kołach Da mznać jak bede go miał i po pierwszej próbnej jeździe. Lmber tasso jest juz umnie w miescie nie do dostania. Dodatkowo srzedawca poinformowal mnie ze limbera wykupil romet wiec pewnie ten model nie bedzie juz produkowany. Dziekuje wam za wszystkie porady
maciejga Napisano 23 Grudnia 2014 Napisano 23 Grudnia 2014 Zamówiłem dzisiaj Kross Level B3 Gratulacje Oby Ci się spisywał, do zobaczenia na krakowskich trasach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.