Skocz do zawartości

[5000-6000] przelaj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam szose i mtb i swierdzilem ze nie potrzebuje trzeciego roweru. Nie mam gdzie tego trzymac. Postanowilem sprzedac oba rowery i kupic 1 przelaj. Priorytet 8.5 kg z pedalami. Tarcze nie sa mi potrzebne. Bede jezdzil po szosie na ustawkach kolarzy szosowych w lekkim terenie oraz sciezkach rowerowych i lesnych. Bardzo serdecznie prosze o polecenie roweru ktory dobrze wypada w stosunku jakosc cena . Rama alu , naped 2x9 bylo by idealnie. Osprzet 105 wstarczy. Priotyter to waga. Kolega mi zaoferowal zlozenie takiego rowery w tej wadze za 4000pln ale nie chce mi sie wierzyc ze tyle wyjdzie za ta cene

Na nowych czesciach

Napisano

RIDLEY-X-RIDE-10

• 8.5 kg z pedalami
  • Tarcze nie sa mi potrzebne
  • Bede jezdzil po szosie na ustawkach kolarzy szosowych (minusem blat 46 i kaseta 28)
  • Osprzet 105 wstarczy
  • [5000-6000] przelaj

Mniej więcej się zgadza. Ew. zmiany i doróbki.

Sam jestem na etapie szukania.. trochę z kasą krucho więc zakup musiałem trochę odłożyć w czasie  :sick:

Edit:

Nie zauwazyłem posta @JuiceMaker11 :P

Napisano

@JiuceMaker11

Już wspomniałeś o Ridley więc mój post był zbędny. Wiadomo że są i 50 ale chodziło mi o już startowy/założony blat.

Rower jest na granicy cenowej więc każde modyfikacje będą boleć :whistling:

Trochę się zamotałem z nikami :teehee:

Czas się szykowac do roboty...

Napisano

Halo? Ma ktos jakie typy?
Ciężko będzie znaleźć w wadze 8,5 kg przełaja, to znaczna część szosówek tyle waży <_< Do tego bez tarczówek, które są montowane praktycznie do wszystkich rowerów (oprócz szosowych). Poszukaj trochę sam i wstaw kilka propozycji a my ocenimy.
Napisano

Ja mam przełajówkę, którą sam składałem. Kosztowała mnie około 3300zł i waży 10.5kg z tym, że koła mam na piastach novateca, które trochę ważą i hamulce tarczowe avid bb7. Jakby inne koła zmontować i hamulce założyć szczękowe, albo canti, albo mini v-brake, to spokojnie by było koło 9kg, a za trochę więcej jak połowę twojej ceny

Napisano

W tych pieniądzach to szykuj się na 9,x kg w gotowych rowerach.

Chyba, że trafisz ekstra promocję /przecenę albo dobrze się targujesz.

Tarcze też będą w większości modeli, pocieszające, że można już trafić hydrauliczne.

Sprawdź ofertę firm Ridley, Focus, Rose.

Zaletą Rose jest, że na etapie zamówienia można zmienić pod siebie wszystko w konfiguracji roweru. Wadą jest wysyłkowy zakup, dla niektórych.

• 3 tygodnie później...
Napisano

@JuiceMaker11
Jak jeszcze nie kupiłeś nic... niedługo do mnie dojedzie zamówiony Ridley X-Ride 20 Disc. Zamówiony przez bike4race.pl Miał być Cube ale ten będzie lepsiejszy :sweat:.

Mogę poratować fotkami na żywo :thumbsup:

By było lżej możesz wymienić koła. Rama z widelcem waży ~2050g.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...