JuiceMaker11 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Witam mam szose i mtb i swierdzilem ze nie potrzebuje trzeciego roweru. Nie mam gdzie tego trzymac. Postanowilem sprzedac oba rowery i kupic 1 przelaj. Priorytet 8.5 kg z pedalami. Tarcze nie sa mi potrzebne. Bede jezdzil po szosie na ustawkach kolarzy szosowych w lekkim terenie oraz sciezkach rowerowych i lesnych. Bardzo serdecznie prosze o polecenie roweru ktory dobrze wypada w stosunku jakosc cena . Rama alu , naped 2x9 bylo by idealnie. Osprzet 105 wstarczy. Priotyter to waga. Kolega mi zaoferowal zlozenie takiego rowery w tej wadze za 4000pln ale nie chce mi sie wierzyc ze tyle wyjdzie za ta cene Na nowych czesciach
rodszyld69 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Kolega mi zaoferowal zlozenie takiego rowery w tej wadze za 4000pln ale nie chce mi sie wierzyc ze tyle wyjdzie za ta cene Na nowych czesciach Poszukaj http://rower.com.pl/rowery/rowery-wg-typu/rowery-przelajowe , tutaj i zobacz tego rama z karbonu. Poszukaj jeszcze tutaj
JuiceMaker11 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Ten z planet x fajny jednak bedzie 10 kg. Tak jak mowilem tarcze w moim przypadku to nie potrzebna waga i koszt ) Ten jest chyba spoko i 9 kg z pedalami http://www.bike4race.pl/product-pol-376-Rower-przelajowy-RIDLEY-X-RIDE-10-kolor-1503CM-Ultegra-.html Ma ktos moze jeszcze jakies typy?
sephiroot Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 RIDLEY-X-RIDE-10 8.5 kg z pedalami Tarcze nie sa mi potrzebne Bede jezdzil po szosie na ustawkach kolarzy szosowych (minusem blat 46 i kaseta 28) Osprzet 105 wstarczy [5000-6000] przelaj Mniej więcej się zgadza. Ew. zmiany i doróbki. Sam jestem na etapie szukania.. trochę z kasą krucho więc zakup musiałem trochę odłożyć w czasie Edit: Nie zauwazyłem posta @JuiceMaker11
JuiceMaker11 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Troche nie rozumiem kooncowki posta ale ok:) sa i blaty 50 takze ok;)
sephiroot Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 @JiuceMaker11 Już wspomniałeś o Ridley więc mój post był zbędny. Wiadomo że są i 50 ale chodziło mi o już startowy/założony blat. Rower jest na granicy cenowej więc każde modyfikacje będą boleć Trochę się zamotałem z nikami Czas się szykowac do roboty...
rodszyld69 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Halo? Ma ktos jakie typy? Ciężko będzie znaleźć w wadze 8,5 kg przełaja, to znaczna część szosówek tyle waży Do tego bez tarczówek, które są montowane praktycznie do wszystkich rowerów (oprócz szosowych). Poszukaj trochę sam i wstaw kilka propozycji a my ocenimy.
mwegrzyn Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Można zbudować samemu przełajówkę tak aby ci pasowała , aktualnie jest dużo promocji osprzętowych .
JuiceMaker11 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Nie baedzo sie znam co jest oplacalne co nie itp. Jak ktos powie okazja warto to ok;) ale komu sie chce
emcinek Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Ja mam przełajówkę, którą sam składałem. Kosztowała mnie około 3300zł i waży 10.5kg z tym, że koła mam na piastach novateca, które trochę ważą i hamulce tarczowe avid bb7. Jakby inne koła zmontować i hamulce założyć szczękowe, albo canti, albo mini v-brake, to spokojnie by było koło 9kg, a za trochę więcej jak połowę twojej ceny
domowik Napisano 10 Grudnia 2014 Napisano 10 Grudnia 2014 W tych pieniądzach to szykuj się na 9,x kg w gotowych rowerach. Chyba, że trafisz ekstra promocję /przecenę albo dobrze się targujesz. Tarcze też będą w większości modeli, pocieszające, że można już trafić hydrauliczne. Sprawdź ofertę firm Ridley, Focus, Rose. Zaletą Rose jest, że na etapie zamówienia można zmienić pod siebie wszystko w konfiguracji roweru. Wadą jest wysyłkowy zakup, dla niektórych.
sephiroot Napisano 28 Grudnia 2014 Napisano 28 Grudnia 2014 @JuiceMaker11Jak jeszcze nie kupiłeś nic... niedługo do mnie dojedzie zamówiony Ridley X-Ride 20 Disc. Zamówiony przez bike4race.pl Miał być Cube ale ten będzie lepsiejszy . Mogę poratować fotkami na żywo By było lżej możesz wymienić koła. Rama z widelcem waży ~2050g.
JuiceMaker11 Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Napisano 29 Grudnia 2014 Dziekuje mozesz podac pozniej wage i wlasnie foty da rade na vbrakeach? Bedzie taniej i lzej
sephiroot Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 To będzie do 2 tygodni. Tutaj sklep i X-Ride 20 na szczękach. Sto zł i 200g różnicy z wersją Disc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.