GIANT84 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Witam, wczoraj podczas wymiany opon oraz czyszczenia napedu zaowazylem ze 2 ostatnie zembatki sa luzne. Rozebralem kasete zeby sprawdzic co jest nie tak, niby wszystko jest ok ale czy to normalne ze te 2 zebatki maja byc luzne?
GIANT84 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 Tak to jest normalne Dzieki, a z ciekawosci, dlaczego tak jest?
kontooo2 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Nie jestem pewien ale chyba dlatego ze są już z "podkładkami dystansowymi"" i nie było już ich jak połączyć z reszta zestawu. W innych modelach np deore xt jest więcej niz dwie luzem.
GIANT84 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 W innych modelach np deore xt jest więcej niz dwie luzem.lol
GIANT84 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 Ok dziekowac. Wiecej info nie potrzeba :-D
Sagitt77 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Gdy te najmniejsze zużyją się, a często poddawane są największym obciążeniom, można je wymienić bez wymiany całej kasety.
Mod Team michuuu Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2014 Małe zębatki najszybciej się zużywają. Można wymienić tylko małe resztę pozostawiając starą. Wychodzi trochę taniej niż wymiana całej kasety.
GREEQ Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Ja zrozumiałem że kolega pisze o tym że są luźne a nie luzem, więc ja odpowiem że nie powinny być luźne...
Mod Team michuuu Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2014 Czyli czekamy aż autor doprecyzuje bo to faktycznie zmienia sprawę.
GIANT84 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 No nie powiem ze nie ma luzu bo taki delikatny jest ale ledwo wyczowalny. Wiem ze nie powinno byc bo idelnie sie powinien zalozyc nq bebenek. Ale podczas jazdy nie ma zadnych przeskokow czy luzow. Wiec chyba jest ok
GREEQ Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Ha ha sam już niewiem o co kaman, a najlepsze że sam sobie odpowiadasz....
Mod Team michuuu Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2014 Czyli pytanie było dlaczego są luzem? Jeżeli tak to patrz post 10.
GIANT84 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 Byly luzne i nie wiedzialem dlaczego ale wlozylem je na miejsce. Zastanawialem sie tylko czy powinny byc luzne czy na stale zamocowane. Bo po zalozeniu wszytko chodzi
GREEQ Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Luźne po złożeniu i dokręceniu nie mogą być... Luzem czyli każda osobno po rezebraniu jest ok....
Mod Team Puklus Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2014 Jak ma podkładkę, wcale nie musi mocno dokrecać Ja dokręcam lekko
pawelsystem Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 a najbardziej prawidłowo to ustawić 40N i ciągnąć do tyknięcia....
Mod Team michuuu Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2014 Tylko trzeba mięć klucz który tyknie przy 40N. A to już inwestycja. No i nie demonizujmy, trzeba przykręcić z wyczuciem. 95% użytkowników tak dokręca.
pawelsystem Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 akurat u mnie w serwisie jestjedynie co to kupiłem sam dla siebie taki 2-10 na 1/4 wiec i moja biżuteria rowerowa może czuć się bezpieczna a tak na poważnie robienie na dynamometrykach to bajka może i koszt ale dobry jest warty swojej ceny bo w domu będzie działał wiekia na marginesie powiem że coś sensownego można upolować koło 300 np park tool....
Mod Team Puklus Napisano 8 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2014 Dynamometr jak już to dla "świeżaków" do carbonu, i do zaawansowanej mechaniki jak np silniki spalinowe etc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.