Skocz do zawartości

[Mapa Android] Czechy, Słowacji jest. A Polska?

TomekZpoludnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W Czechach i na Słowacji jest wspaniałą mapa dla turystów i rowerzystów na stronie: www. mapy.cz. Mapę można pobrać darmowo do komórki. I działa offline bez zasięgu internetu. Jak to jest w Polsce? So jakieś fajne mapy?

Napisano

Dziś zerknąłem sobie na aplikację maps.me, ściągnąłem mapę Polski i miło się zaskoczyłem. Numery budynków, pozaznaczane DDR, przejazdy dla rowerów. Offline.

Napisano

Potwierdzam, maps.me jest świetne, dodam jeszcze, że ma wyszukiwarkę offline adresów i miejsc wg. kategorii typu restauracje, fast foody, sklepy itd.

• 3 tygodnie później...
Napisano

mtbmap.cz wyglada fajnie. Choc to dane OSM z zaznaczonymi sciezkami rowerowymi i pieszymi czyli pewnie podobnie jak OpenCycleMap (ktora z reszta uzywam i jest naprawde dobra!)

Za granica OSM jest dobre. W Polsce chyba UMP lepsze. Roznica miedzy nimi jest taka, ze w Polsce OSM jest w duzej mierze rysowane ze zdjec satelitarnych i innych map (co akurat w zastosowaniu rowerowym czy pieszym nie ma az takiego znaczenia, ale w mapie / nawigacji samochodowej to wg mnie dyskwalifikacja). UMP jest rysowane ze sladow GPS i dodatkowych informacji ''zbieracza sladow' o nawierzchni, kierunkowosci, itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...