TomekZpoludnia Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 W Czechach i na Słowacji jest wspaniałą mapa dla turystów i rowerzystów na stronie: www. mapy.cz. Mapę można pobrać darmowo do komórki. I działa offline bez zasięgu internetu. Jak to jest w Polsce? So jakieś fajne mapy?
blackiwan Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 http://mtbmap.cz/ tu masz mapy całej Europy. Można pobrać dowolny obszar na komputer i wrzucić na telefon. Na Androida polecam program Locus.
czach Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 Dziś zerknąłem sobie na aplikację maps.me, ściągnąłem mapę Polski i miło się zaskoczyłem. Numery budynków, pozaznaczane DDR, przejazdy dla rowerów. Offline.
MakG Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Potwierdzam, maps.me jest świetne, dodam jeszcze, że ma wyszukiwarkę offline adresów i miejsc wg. kategorii typu restauracje, fast foody, sklepy itd.
grzesiek77 Napisano 23 Grudnia 2014 Napisano 23 Grudnia 2014 mtbmap.cz wyglada fajnie. Choc to dane OSM z zaznaczonymi sciezkami rowerowymi i pieszymi czyli pewnie podobnie jak OpenCycleMap (ktora z reszta uzywam i jest naprawde dobra!) Za granica OSM jest dobre. W Polsce chyba UMP lepsze. Roznica miedzy nimi jest taka, ze w Polsce OSM jest w duzej mierze rysowane ze zdjec satelitarnych i innych map (co akurat w zastosowaniu rowerowym czy pieszym nie ma az takiego znaczenia, ale w mapie / nawigacji samochodowej to wg mnie dyskwalifikacja). UMP jest rysowane ze sladow GPS i dodatkowych informacji ''zbieracza sladow' o nawierzchni, kierunkowosci, itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.